Osijek
VELIKO IZNENAĐENJE U STAR WARS TJEDNU

Pale zaruke na središnjem trgu
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Ideja o manifestaciji koja će efektno okupiti fanove Star Wars sage u Osijeku uspješno je realizirana još prošle godine, ali je tek prošloga tjedna dokazala koliki potencijal skriva i koliko još može napredovati. Tako su sve radionice crtanja, modeliranja i izrađivanja maštovitih predmeta iz popularne filmske franšize bile do kraja popunjene zainteresiranom djecom, a predavanja i prezentacije starijim su fanovima omogućili rasprave, ali i nova saznanja o teorijama intergalaktičkih ratova i avantura.

- Samoinicijativno i uglavnom ulažući svoja osobna financijska sredstva, već drugi put smo uspješno organizirali zanimljiv Star Wars tjedan u suradnji s Gradskom i sveučilišnom knjižnicom Osijek, ali i drugim susretljivim sponzorima. Izuzetno smo zadovoljni posjećenošću, jer je na neke radionice došlo trostruko, čak i četverostruko, više djece nego što je bilo mjesta, pa je zbog zbog toga bilo i suza, kako djece tako i roditelja. Upravo zbog toga smo zaključili da ima još puno mjesta za napredak, kako bi sljedećih godina svi zainteresirani dobili priliku sudjelovati na još boljim radionicama i predavanjima - ponosno je objasnio Tihomir Taborski, koji je uz kolege iz udruge Star Wars Hrvatska cijele godine volonterski pripremao manifestaciju.

Star Wars tjedan završen je protekle subote (11. studenog), kada su se Osijekom prošetali Jediji, padawani, Darth Maul, Boba Fett, Darth Vader i razni trooperi (jurišnici) – popularni likovi iz filmske sage Georgea Lucasa. Osječani su tako mogli vidjeti zaista impresivne kostime, čiji su vlasnici samoinicijativno došli uveličati manifestaciju čak iz Rovinja i Zagreba, ali i iz Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije. Nakon prošlogodišnjih pet kostima u šetnji gradom, protekle je subote bilo čak 20 kostima, koji su cijelo sunčano prijepodne oduševljavali najmlađe, ali i starije Osječane. Najveće iznenađenje dogodilo se na Trgu Ante Starčevića, kada je mladi par iz Novog Sada međusobnu ljubav, ali i onu prema Star Warsu, okrunio simpatičnim zarukama, na sveopće oduševljenje. M. Mandić

Možda ste propustili...

NOVA OPREMA U OSNOVNOJ ŠKOLI MATE LOVRAKA

Vladislavcima i e-ploča

AKCIJA TRČANJEM DO ZDRAVLJA U ČEPINU

Općina nagradila najbrže

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAMPA PODIGNUTA - VLAK PROLAZI

HŽ: Vlak je jako sporo vozio?!

2

SUH TRAŽI POVRAT ISPLATE MIROVINA POŠTOM

Branka: Sada idem u banku, a što kad ne budem mogla?

3

NEZADOVOLJNA STANARKA

Taksisti se boje dovesti
me do kuće u Sunčanoj

oglas