Regija
DRAVSKA PRIČA U NOSKOVCIMA

Operativni plan razvoja cikloturizma
Objavljeno 14. studenog, 2017.

NOSKOVCI - U Informativno-edukativnom centru Dravska priča u Noskovcima predstavljen je Operativni plan razvoja cikloturizma na području Virovitičko-podravske županije, dokument na čijoj je izradi stručna radna skupina radila od početka kolovoza u okviru provedbe nacionalnog Programa razvoja cikloturizma na kontinentu. Izradu tog dokumenta s 350.000 kuna financiralo je Ministarstvo turizma na temelju prijave na javni poziv. Brojne nazočne, zainteresirane za razvoj cikloturizma na području županije, pozdravila je ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko-podravske županije Tatjana Arnold Sabo.

Dožupan Darko Žužak istaknuo je značenje Operativnog plana kao temelja za daljnji razvoj cikloturizma na području županije, a zamjenik direktora županijske Turističke zajednice Josip Mikolčić sustavnost u radu na razvoju cikloturizma kojeg do sada nije bilo.

– I na ovaj način radi se na pojačavanju razvoja turizma na kontinentu gdje biciklizam ima iznimno veliku potentnost. On predstavlja velik dio ponude, ali i velike mogućnosti za zaradu. Virovitičko-podravska županija već ima oko 700 kilometara označenih biciklističkih staza, a uskoro će dobiti još oko 300 kilometara te nove sadržaje, pa ćemo tako imati oko tisuću kilometara označenih biciklističkih staza na sadržajno iznimno bogatom području od rijeke Drave do Papuka – rekao je pomoćnik direktora Turističke zajednice VPŽ-a Josip Mikolčić.

Operativni plan razvoja cikloturizma prezentirali su predstavnici tvrtke Cikloprom, planinarski i biciklistički vodič Bojan Šenkinc i koordinator izrade Operativnog plana i konzultant Martin Čotar.

Na skupu su bili i sporazum o provedbi plana za razvoj cikloturizma na terenu potpisali su načelnik PU virovitičko-podravske Siniša Knežević, gradonačelnici Ivica Kirin iz Virovitice, Denis Ostrošić iz Slatina, Ana Marija Petin iz Orahiovice, načelnici općina Čađavica (Mirko Rončević), Špišić Bukovica (Hrvoje Miler) i Crnac (Mato Damjan), predstavnici Parka prirode Papuk, Visoke škole Virovitica, turističkih zajednica, razvojnih agencija i klubova za razvoj biciklizma, ŽUC, HGSS i brojni drugi koji će međusobno surađivati u njegovoj provedbi. P. Žarković

700

kilometara označenih biciklističkih staza ima Virovitičko-podravska županija, a uskoro će dobiti još 300 kilometara

Možda ste propustili...

DOČECI NOVE GODINE BIT ĆE ORGANIZIRANI DILJEM BARANJE

Novu godinu slavit će na trgovima, u restoranima...

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili prodati za 301.000 kn

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OPĆINA ĐURĐENOVAC VLASNIK BIVŠE SAMOPOSLUGE

Nekretninu su odlučili
prodati za 301.000 kn

2

29. OBLJETNICA OSNUTKA HDZ-A ZA BIVŠU OPĆINU VINKOVCI

Milinković: Moramo pokrenuti gospodarstvo i zadržati naše mlade

3

ORIGINALNA IDEJA IZ VRTIĆA “MASLAČAK”

“Ribice” uknjižile recepte za slavonske poslastice