Kultura
KNJIŽEVNI SUSRET ZA KRAJ MJESECA HRVATSKE KNJIGE U GISKO-U

Stjepan Tomaš: Književni susreti nekoć su bili mnogo plodonosniji
Objavljeno 15. studenog, 2017.

Vezani članci

PRIGODOM MJESECA HRVATSKE KNJIGE 2017.

Portret Stjepana Tomaša

IZLOŽBOM U GISKO-U POČELO OBILJEŽAVANJE MJESECA HRVATSKE KNJIGE

Stjepan Tomaš usudio se sanjati i zapisati svoje snove

MJESEC HRVATSKE KNJIGE U GISKO-U

Izložba o književnom djelu Stjepana Tomaša

U povodu Mjeseca hrvatske knjige, Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek u suradnji s osječkim Ogrankom Matice hrvatske organizirala je još jedan književni susret. Ovaj put ugostili su poznatog hrvatskog književnika Stjepana Tomaša, koji živi i radi u Osijeku.

Književnim radom bavi se od 1971., piše romane, drame, kratke priče, pripovijetke i radiodrame za djecu i odrasle. Prošle godine, nakon duže pauze, uoči Mjeseca hrvatske knjige, objavio je kratku zbirku priča nazvanu “Razgovori s obraćenikom i druge priče”, koju do sada nije posebno predstavljao, pa je tijekom ovoga susreta, koji je vodila poznata hrvatska književnica i književna kritičarka Julijana Matanović, bilo govora i o njoj.

- U ovom poslu najprivlačniji su mi upravo ovakvi susreti koji su, kada je situacija u društvu bila bolja, bili mnogo plodonosniji. Čovjek me vodio po školama gdje su imali književne susrete, po dva-tri puta znao je odlaziti u prtljažnik automobila uzimajući nove knjige, premda je prije toga škola otkupila 30-40 primjeraka. To su bila dobra stara vremena za dječju knjigu - rekao nam je Tomaš.

Tijekom prigodnog jednosatnog susreta za koji se u prostoru Studijske čitaonice tražila stolica više, ulomke iz Tomaševih najpoznatijih romana čitao je ravnatelj Drame HNK Osijek Miroslav Čabraja. A. Andrejek

Prošle godine, nakon duže pauze, objavio kratku zbirku priča “Razgovori s obraćenikom i druge priče”

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike