Sport
HAJDUK DOBIO NOVOG TRENERA

Ivan Kos: Kopić i ja smo ponosni na rodni grad Osijek
Objavljeno 13. studenog, 2017.

Kao što smo u Glasu Slavonije napisali neposredno nakon smjene Joan Carrilla, to se sada i ostvarilo. Novi trener Hajduka postao je Željko Kopić. Mladi 40-godišnji stručnjak, rođeni Osječanin, tijekom ove sezone vodio je Slaven Belupo, odakle je smijenjen nakon niza utakmica bez pobjede. Hajduk je bio drugi klub u HNL-u koji je smijenio trenera, a na njegovu klupu stigao je upravo Kopić.

- Osjećam veliko poštovanje i odgovornost. Dat ću sve kako bi prenio sebe na ekipu i kako bi momčad izgledala onako kako žele oni koji vole Hajduk i svim srcem su uz Hajduka, rekao je na predstavljanju Kopić, koji je dobio ugovor do kraja sezone, uz mogućnost produženja na još jednu sezonu ovisno o rezultatima.

Kopić je otkrio kako kontakti s Hajdukom nisu od jučer.

- Kontakt i poveznica između Hajduka i mene postoji već duži niz godina, ali nisu se poklopile stvari da se ta suradnja ostvari i ranije. Prvi put smo se susreli nakon sezone u kojoj sam sa Slavenom ušao u finale Kupa. Nikad nisam bio tip koji se bavi obećanjima, vjerujem u rad i igrače koje treniram. Sve što imam dat ću da iz Hajduka izvučem najbolje, a za što će to biti dovoljno, pokazat će vrijeme.

Kopić je četiri godine proveo u kadetima i juniorima Dinama. Znači, na klupu Hajduka dolazi s hipotekom dinamovca.

- U Dinamu sam stekao status mladog reprezentativca, na što sam ponosan. Došao sam u dom Hajduka i Torcide, te sam od ovog trenutka najveći navijač i vojnik ovoga kluba. Ponosan sam i na grad gdje sam rođen i gdje sam igrao, a nadam se da ću biti ponosan i na razdoblje u Hajduku - rekao je Kopić kojem će prvi pomoćnik biti Zlatko Bašić, njegov dugogodišnji suradnik i Toni Golem, rođeni Splićanin koji je igrao u mlađim kategorijama Hajduka.

- Hajduka sam do sada gledao kao svoga protivnika kojega želim pobijediti, a sad je to momčad za koju odgovaram. Mene sad zanima na koji način će se momčad adaptirati na moje zahtjeve i koliko brzo ćemo napraviti koheziju grupe. Hajduk ima dobar igrački kadar i siguran sam da ćemo se uspjeti vratiti na trag kvalitetnih igara i rezultata. Nisam radio u klubovima veličine Hajduka i nisam ni kvalitetom ni kvantitetom imao kadar kakav Hajduk ima - rekao je Kopić, koji će u konkurenciju za prvu momčad vratiti Saida.

Kako je došlo do Kopićeva angažmana, odgovorio je Ivan Kos, predsjednik Hajduka.

- To je naša zajednička odluka u kojoj je sudjelovao sportski direktor, njegov pomoćnik i voditelj Akademije.Prevagnula je njegova perspektivnost i dugoročnost. Uvjeren sam da je odluka ispravna i da će se uklopiti u ono što tražimo. Moja je potpuna odgovornost za izbor t renera, ali ne možemo imati staklenu kuglu. Tražimo najbolje rješenje, ali potcrtat ću još jednom dugoročnost i nadam se da ćemo je s ovim trenerom dobiti.

Zanimljiva je poveznica Kosa i Kopića. Obojica su rođeni Osječani. Pa tako Hajduk, osim predsjednika, sada ima i trenera Osječanina. No, tu staju sve njihove ranije poveznice.

- Kopić i ja nismo se uspjeli nikad susresti dok nisam postao predsjednik Hajduka. To što nam je Osijek rodni grad možemo biti ponosni, ali nema nikakva druga poveznica između nas - zaključio je Kos. T. Bilić

Možda ste propustili...

NOVA POBJEDA NOGOMETAŠICA OSIJEKA

Hajduk razbijen petardom u nastavku

Najčitanije iz rubrike