Sport
UOČI SLAVONSKOG DERBIJA OSIJEK

Ejupi i Lopa moraju sami pronaći način kako izići iz krize
Objavljeno 14. studenog, 2017.
Za susret s Cibalijom Zoran Zekić na raspolaganju neće imati četiri igrača

Nogometaši Osijeka od jučer su opet u natjecateljskom ritmu treninga. Posljednja ovogodišnja stanka stvar je prošlosti, a sada slijedi finale jesenskog dijela sezone.

Osijek u njega ulazi kao drugoplasirana momčad, prvi izazov koji ga očekuje jest slavonski derbi s Cibalijom u Gradskom vrtu, što ćeš boljih motiva za odigravanje pamtljive utakmice. Trener Zoran Zekić nije baš najsretniji razvojem događaja tijekom stanke.

- Malo toga što sam želio napraviti tijekom stanke uspio sam provesti u djelo. Dva dana proveli smo na putu u Mađarsku i natrag, istina, tamo smo odigrali dobru prijateljsku provjeru, ali ni ta mi utakmica nije donijela željene stvari. Za susret s Cibalijom na raspolaganju nemamo četiri igrača, Grezda i Bočkaj još uvijek nisu s nama, pa teško mogu reći da je stanka prošla dobro. No sve to nam nisu nikakvi izgovori. Imamo još četiri dana do slavonskog derbija, što je dovoljno vremena za kvalitetnu pripremu - kaže trener osječkog prvoligaša.

Iako na prvi pogled stvari ne izgledaju idealno, Zekić će za susret sa slavonskim rivalom imati na raspolaganju gotovo sve igrače koji su, recimo, odigrali dvije velike utakmice protiv PSV-a i nizozemskog diva izbacili iz Europe. Nedostajat će samo ozlijeđeni Tomislav Šorša.

- Da, pobijedili su PSV i to su lijepa sjećanja, ali mene muči pitanje može li ta momčad u subotu pobijediti Cibaliju. Uostalom, još ne mogu govoriti o tome tko će početi taj susret. Malo je rano - kaže Zekić.

S obzirom na nešto sužen izbor igrača, sigurni smo kako Zekić već danas ima jasnu ideju koga će poslati na teren, ali ne želi o tome govoriti javno jer ipak treba održavati visoku tenziju na treninzima.

U posljednje vrijeme Zekićev najveći problem su centralni napadači. Muzafer Ejupi, koji je prošle sezone postao prvi Osijekov napadač, koji je nakon 12 godina sezonu završio s više od deset pogodaka, ove jeseni se muči. Dosad je zabio samo dva, a prošle sezone u ovo vrijeme imao je na kontu pet pogodaka, s tim što se bijelo-plavima priključio tek u petom kolu. Ljetos u europskim nastupima Ejupi je izgledao kao zvijer. Bio je rastrčan, angažiran i efikasan. Njegovi su pogotci bili ključni u eliminaciji Luzerna, ali nakon ispadanja Osijeka s europske scene zapao je u ozbiljnu krizu realizacije. I otad se muči, traži, Zekić ga je dugo čekao, a u Zaprešiću je završio na klupi. No u slavonskom derbiju treba ga očekivati od prve minute, pa ne može taj njegov post trajati vječno, a Osijek itekako treba njegove pogotke.

- Ejupi radi na treninzima dobro, pa vjerujem kako će mu se to vratiti u obliku pogodaka. Jako dobro znam kako se osjećaju napadači kad ih neće gol, ali mora biti jači od toga - kaže Zekić.

Možda je slavonski derbi prava prilika za Ejupija i drugu jaku kariku, koja je ove polusezone ostala dužna, Dmitra Lopu, za povratak pod svjetla reflektora. Sada je vrijeme kada je njihova čarolija koju nose negdje u sebi možda i najpotrebnija momčadi. Od slavonskog derbija počinje nepoštedna borba za ostanak pri samom vrhu tablice, a bez prave pomoći njih dvojice ona će biti puno teža.

Dalibor KELER
BOČKAJ I GREZDA PRIKLJUČUJU SE SUTRA

Kompletan igrački kadar Zoran Zekić imat će na raspolaganju tek sutra. Tada će se momčadi priključiti reprezentativci Petar Bočkaj i Eros Grezda. D.Kl.

Najčitanije iz rubrike