Osijek
POHVALA POŠTENOM NALAZNIKU

Izgubljeni novčanik dočekao ju kod kuće
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Onaj tko je ikada izgubio novčanik s novcem i svim dokumentima zna u kakvoj se situaciji našla Osječanka Vesna Pichler. No, nisu svi imali sreće kao ona, da joj, kako je pojasnila, nalaznik donese kući novčanik i prije nego se ona ondje vratila. Novčanik je, kaže, izgubila negdje na Trgu Ante Starčevića, a u njemu je bilo 500 kuna i svi osobni dokumenti.

- Kad sam došla u prodavaonicu i vidjela da nemam novčanik, oblio me znoj. Pomislila sam da ga više neću nikada vidjeti, iskreno, nije mi bilo do novca, već do dokumenata za koje bih potrošila i vrijeme i novac da ih ponovno napravim. Međutim, nije dugo prošlo kad me nazvao sin i rekao da me novčanik čeka kod kuće. Nisam znala što bih od sreće - ispričala nam je Pichler u telefonskom razgovoru, zamolivši nas da objavimo njezinu priču jer su pošteni ljudi zaslužili da se o njima piše.

Dodaje kako je odmah kontaktirala Matu J. (podatci poznati redakciji) i pitala što je dužna. No, nalaznik nije želio novac, samo je rekao da će jednom popiti kavu zjedno.

- Mislim da sam napravio nešto posve normalno, nešto o čemu ne treba raspravljati. Nisam uopće gledao što je u novčaniku, samo sam potražio dokument s adresom. Najprije sam našao fiksni broj telefona, no kad se nitko nije javio, otišao sam na adresu i gospođinom sinu predao novčanik - ispričao nam je nalaznik Mato. Kaže kako nema potrebe da se njegovo ime i prezime objavljuje u novinama jer vjeruje da ima još poštenih ljudi, i to puno više nego onih drugih. M. Mihelić

Možda ste propustili...

RADOVI U ERNESTINOVU

Obnova staza u Parku skulptura

U ČETVRTAK POSLJEDNJA OVOGODIŠNJA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Pred vijećnicima je niz jako važnih odluka

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

GRADONAČELNIK NA KARDIOLOGIJI

Vrkić: Dobro sam i sve vas puno pozdravljam!

2

IDUĆE GODINE DIPLOMSKI STUDIJ SOCIJALNOG RADA NA PRAVU?

U cijeloj regiji kronično nedostaje magistara struke

3

JOSIPA MARIJANOVIĆ, POBJEDNICA FOTONATJEČAJA “OTKRIVANJE”

Fotografija na naslovnici
najveća mi je nagrada

oglas