Osijek
SVEČANO NA NOVOM TRGU U LASLOVU

KUD Petöfi Sándor proslavio 70. obljetnicu djelovanja
Objavljeno 13. studenog, 2017.

Laslovački je KUD Petöfi Sándor obilježio 70. godina djelovanja, pa su se tom prigodom prisjetili osnivača, dosadašnjih predsjednika i najtežih godina u progonstvu. U povodu toga ponajprije je ispred Doma kulture, na prekrasnom novouređenom Trgu Sándora Petöfija, otkrivena bista tog mađarskog pjesnika, nakon čega je na katu Doma kulture svečano otvorena Etnosoba. Program je nastavljen u obnovljenoj velikoj dvorani Doma kulture, gdje je pripremljen “vremeplov” u kojem su sve sekcije Društva plesale koreografije iz prošlih vremena, zaključno s popularnim mađarskim narodnim plesovima.

KUD-ovci zahvaljuju saborskom zastupniku Robertu Jankovicsu na potori. Vlada Republike Hrvatske dala je sredstva za obnovu, kako Doma kulture tako i trga ispred objekta kako bi cijelo okruženje dobilo reprezentativan izgled. Predsjednik KUD-a Janoš Lapiš smatra da su to i zaslužili, jer je Društvo među najaktivnijim udrugama mađarske manjine u Hrvatskoj.

Nazočni su bili saborski zastupnik mađarske manjine Robert Jankovics te načelnica Općine Ernestinovo Marijana Junušić sa svojim zamjenicima Željkom Katićem i Dežeom Kelemenom, obojicom iz Laslova.

Za obljetnicu je KUD izdao monografiju i kalendar za 2018. godinu, koji su bili besplatni za sve nazočne, a manifestacija je završena podjelom zahvalanica i prigodnim domjenkom. Spomenuto je i kako će reformatska crkva u Laslovu također biti uskoro obnovljena. D. Pejić

Možda ste propustili...

RECITAL POEZIJE “RIJEKA DONOSI JESEN”

Druženje uz poeziju

4. MULTIMEDIJALNI FESTIVAL ZDRAVLJA

Pokret protiv svih oblika ovisnosti

60 GODINA VATROGASNE ZAJEDNICE OSIJEK

Grubišić: Ponosni smo na svojih 600 članova

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas