Regija
UTROSTRUČILE SE NARUDŽBE

EcoCortec gradi još jednu tvornicu
Objavljeno 13. studenog, 2017.

BELI MANASTIR

Zbog kontinuiranog povećanja potražnje vlasnik EcoCorteca - prve hrvatske tvornice bioplastike, Boris Mikšić, uz sufinanciranje Privredne banke Zagreb te Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta (u sklopu programa europskih fondova), gradi još jednu tvornicu, koja će se nalaziti blizu postojećeg objekta u belomanastirskoj Poslovnoj zoni.

- Kao rezultat sve boljeg pozicioniranja tvornice na svjetskom tržištu utrostručili su se zahtjevi za opremom i prostornim kapacitetima te je gradnja novog objekta već u tijeku. Ovo proširenje, osim što će povećati kapacitet proizvodnje, omogućit će i promptniju dostavu u zemlje Europe, Aziju i SAD - poručuju iz EcoCorteca, podsjećajući kako već niz godina gotovo cijeli asortiman izvoze diljem svijeta. Pokrenut prije jedanaest godina, naime, EcoCortec se razvio u jednu od vodećih proizvođača biorazgradivih VpCI folija u Europi, potvrđujući iz godine u godinu izvrsnu poziciju na tržištu. Kao dio svjetski poznate korporacije Cortec, nudi najsuvremenija rješenja za zaštitu od korozije u svijetu.

- U 2016. godini tvornica je povećala ukupni prihod za 23 posto, a dobit prije oporezivanja povećana je za 210 posto. Očekuje se da će ukupni prihod u 2017. godini biti veći za 25 posto nego prethodne godine - objašnjavaju. Proizvodima opskrbljuju najveće automobilske proizvođače, kao što su Mercedes, Volvo, Renault, Ford i Toyota, ali i druge važne sustave poput Boscha, IBM-a, General Electrica, Caterpillara, grupe Rolls Royce, Ruskih željeznica, Končara, MORH-a, Exxon Mobila, Airbusa i drugih. Važno je istaknuti kako je početkom godine EcoCortec i prvi u Europi pokrenuo projekt prikupljanja te recikliranja korištenih materijala.

- Naši kupci vraćaju svoj otpadni materijal u tvornički centar za recikliranje u Belom Manastiru, gdje se on koriste za izradu novog proizvoda, što ima goleme ekonomske i ekološke pogodnosti - kažu u EcoCortecu. Zanimanje pokazuju i za regiju u kojoj se nalaze, pa, uz belomanastirsko-baranjske donacije, izdvajaju donaciju namijenjenu Vukovaru. Tom gradu heroju, naime, početkom su godine donirali 300.000 kuna vrijednu tehnologiju za sanaciju Vukovarskog vodotornja. Riječ je o tehnologiji koja se koristila u izgradnji i sanaciji najpoznatijih svjetskih građevina, poput Pentagona i Empire State Buildinga u New Yorku.

- EcoCortec je jedan od najuspješnijih projekata u mojoj karijeri. On simbolizira budućnost Hrvatske kakvu ja vidim, a to je sinergija mladih stručnjaka i novih tehnologija. Sanjao sam hrvatski proizvod koji uspješno konkurira na svjetskom tržištu, a s EcoCortecom smo to ostvarili. No ovo je tek početak, jer, poneseni odličnim rezultatima, planiramo otvaranje još tvornica u Hrvatskoj iz kojih ćemo izvoziti u sve zemlje svijeta - tvrdi Boris Mikšić. I. Getto

Još 12 - 15 novih radnih mjesta

Nova tvornica trebala bi biti gotova i opremljena do kraja iduće godine. U idućem dvogodišnjem razdoblju u planu je zapošljavanje između 12 i 15 djelatnika, koji će se pridružiti sadašnjim zaposlenicima. U ovom trenutku u EcoCortecovoj tvornici u belomanastirskoj Poslovnoj zoni radi 35 ljudi.

Možda ste propustili...

POŽEGA DOBILA NOVU POVIJESNU POSTROJBU

Prisegnulo je 12 “gradskih stražara”

DAN OPĆINE ĐURĐENOVAC

Slavit će čak pet tjedana

PRVI RADNI POSJET ŽUPANA ANUŠIĆA VALPOVU

Županija i Valpovo zajedno će krenuti u nove projekte

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana