Mozaik
UOČI KONCERTA U ZAGREBU

Nakon četiri godine izišao
novi album Dubioze kolektiv
Objavljeno 13. studenog, 2017.

Novi album benda Dubioza kolektiv upravo je ugledao svjetlo dana! Izlazak albuma obilježit će se prigodno - druženjem s bendom - u srijedu, 15. studenoga, u Menart multimedijalnoj knjižari u zagrebačkom Avenue Mallu, a proslaviti kako se velike stvari i slave - koncertom u Areni krajem ovog tjedna. Može se reći - Dubiozni tjedan je počeo! Prošle su četiri godine od posljednjeg diskografskog izdanja benda, a pjesme s posljednjeg albuma “Apsurdistan” obišle su cijelu regiju i već su gotovo pet godina neizostavni dio naše svakodnevice. Tamo gdje je “Apsurdistan” stao, nastavlja novi album. “Pjesmice za djecu i odrasle” naziv je albuma koji donosi devet pjesama. Već je sa singlovima “Himna generacije” i “Treba mi zraka”, koji su najavili izlazak albuma, bilo jasno da se sprema nešto zanimljivo. Obje pjesme osvojile su slušatelje velikom brzinom i trenutačno su među najemitiranijim pjesmama hrvatskog radijskog etera, a pogledi na YouTubeu broje se u milijunima. S novih sedam pjesama zaokružuje se priča koju nam je Dubioza poželjela ispričati.

- Ovaj album napravili smo s lakoćom, za samo četiri dana, zato što smo sve pjesme ukrali s YouTubea. Sada sa zebnjom očekujemo reakcije publike, a s još većom strepnjom pratimo hoće li nas provaliti oni iz udruge za zaštitu autorskih prava. Na albumu imamo zanimljive goste, kojima smo, nadamo se, bili dobri domaćini - komentirao je bend u svom stilu izlazak novog albuma.

Dubioza je na albumu ugostila bosanski bend Helem Nejse u pjesmi “Pionirska”, u pjesmi “Autopilot” pridružili su im se Dino Šaran i Deaf Band Dlan, a već predstavljen singl “Treba mi zraka” donio je pjesmu koju je Dino Dvornik počeo a Dubioza završila 15 godina poslije. Omot albuma ilustrirao je legendarni Dobrosav Bob Živković, na čijim crtežima simpatične životinje postaju tragikomični junaci Dubiozinih pjesama. CD će osim u standardnom formatu biti objavljen i kao slikovnica za djecu i odrasle. Novi album izlazi u izdanju Menarta, a također je dostupan i za besplatni download na dubioza.org. Podsjetimo, 17. studenoga je na rasporedu koncert Dubioze kolektiv u zagrebačkoj Areni. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima te online na www.eventim.hr. T.Kvorka

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike