Mozaik
PRVI POTVRĐENI IZVOĐAČ

Tram 11 dolazi na
11. Ferragosto Jam
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Kultni zagrebački dvojac Tram 11 prvi je potvrđeni izvođač predstojećeg, jedanaestog izdanja festivala Ferragosto Jam na orahovačkom jezeru. Nakon spektakularnog povratničkog koncerta u rasprodanoj velikoj dvorani Doma sportova ovo je prvi i trenutno jedini najavljeni nastup hip-hop legendi za 2018. godinu.

Nenad Šimun (Target) i Srđan Ćuk (General Woo) karijeru benda Tram 11 pokrenuli su 1996. kao jedni od pionira domaćeg hip-hopa. Nakon albuma prvijenca "Čovječe ne ljuti se" (1999.) slijedio je "Vrućina gradskog asfalta" (2000.) , no zaključno s "Tajna crne kutije (The Best Of)" iz 2003. prestaju zajednički rad i posvećuju se solokarijerama.

Dugih 14 godina poslije debi-album dobiva svoje reizdanje te se prvi put pojavljuje na vinilu, a velika dvorana Doma sportova rasprodana je mjesec i pol dana prije njihova povratničkog koncerta. Njihove oštre rime i danas odzvanjaju aktualnošću kao krajem 90-ih kad su kao klinci sa zagrebačkih ulica u svojim ranim dvadesetima pokazali srednji prst cijelom društvu i trulom sistemu kao nitko do tada. Pojačani beatovima koje je od nule rekonstruirao njihov tadašnji producent Koolade, danas jedan od najkvalitetnijih hrvatskih izvoznih proizvoda, i pratećim bendom Funksteri, tramovci 2017. godine pokazuju zavidnu energiju i ponovo preuzimaju tron hrvatskog hip-hopa. Orahovačkim jezerom orit će se himne kao što su "Hrvatski Velikani", "Vrućina gradskog asfalta", "Kaj ima lima", "Samo kod nas", "Pad sistema" i mnoge druge koje su obilježile odrastanje nekoliko generacija i otvorile put cijelom valu regionalnih repera koji su na njihovim krilima ostvarili impresivne karijere te s pravom bez iznimke ovaj moćni duo navode kao jedan od glavnih uzora u svom radu.

Early bird festivalske ulaznice u prodaju kreću od 20. studenog i stajat će samo 75 kuna za sve dane festivala. Po toj cijeni bit će dostupne do kraja godine, nakon čega im cijena raste.

Ferragosto JAM 11 održat će se od 2. do 5. kolovoza 2018. na jedinstvenom orahovačkom jezeru, gdje će ugostiti brojne izvođače domaće i regionalne scene. Proteklo, jubilarno, deseto izdanje okupilo je 15.000 mladih, kada je slavljeničkom edicijom srušen i rekord posjećenosti ovog najvećeg slavonskog glazbenog festivala u organiziciji udruge K.L.U.B. Dostava Zvuka.

jubilarno

PROTEKLO IZDANJE OKUPILO JE 15.000 MLADIH

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike