Kultura
NOĆ KAZALIŠTA - 25. STUDENOGA

Veliki broj prijava iz svih krajeva Hrvatske
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Kao i proteklih godina, ova hvalevrijedna manifestacija koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava uz pomoć partnera iz cijele zemlje, i ove godine okupit će veliki broj sudionika iz svih krajeva Hrvatske te se očekuje još veća posjećenost nego proteklih godina.

Ovogodišnja, 9. Noć kazališta, sadržava najbogatiji program do sada, a održat će se 25. studenoga, a sudjelovat će 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u 50-ak mjesta.

Osječki HNK toga će dana imati premijeru Verdijeve opere “Trubadur”, u režiji Roberta Boškovića. Početak je u 20 sati.

Najbogatiji popratni program manifestacije do sada, održavat će se od 16. do 26. studenoga, a uključivat će stručne tematske okrugle stolove, izvedbe kazališnih predstava na više mjesta i lokacija u zemlji te raznovrstan popratni program.

Europska noć kazališta ove godine poprima oblik množine - noći kazališta - koje su započele 4. i 5. studenoga u Bugarskoj, nastavljaju se 18. studenoga u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Bosni i Hercegovini, a završavaju 25. studenoga u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Ovako Europa proteže aktivnosti popularizacije i vidljivosti kazališne djelatnosti na cijeli studeni, omogućavajući time i međunarodnu cirkulaciju zainteresirane publike. N.Vek.

Možda ste propustili...

ZAVRŠENO SNIMANJE NOVOG FILMA VINKA BREŠANA

Koja je ovo država!

MEĐUNARODNI DAN MATERINSKOG JEZIKA, 21. VELJAČE

Nije hrvatski jezik otok u sred nijemoga mora

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NOVI USPJESI U KRIŽEVCIMA I VELIKOJ GORICI

Uz dozu dječje razigranosti, lepršavosti, treme i smijeha

2

NSK PREDSTAVLJA VELIKI PROJEKT - HRVATSKA GLAGOLJICA

Ulomci iz romana “Az” Osječanke Jasne Horvat na portalu glagoljica.hr

3

“NESPOJIVI” PREMIJERNO 23. VELJAČE

Kakve veze imaju joga, kornjača, Ryan Gosling, krastavci...?