Kultura
NOĆ KAZALIŠTA - 25. STUDENOGA

Veliki broj prijava iz svih krajeva Hrvatske
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Kao i proteklih godina, ova hvalevrijedna manifestacija koju je pokrenulo Narodno sveučilište Dubrava uz pomoć partnera iz cijele zemlje, i ove godine okupit će veliki broj sudionika iz svih krajeva Hrvatske te se očekuje još veća posjećenost nego proteklih godina.

Ovogodišnja, 9. Noć kazališta, sadržava najbogatiji program do sada, a održat će se 25. studenoga, a sudjelovat će 80-ak kazališnih institucija i organizacija: nacionalna kazališta, javna i nezavisna kazališta, druge javne ustanove u kojima se odvija kazališna djelatnost te amaterske kazališne skupine, u 50-ak mjesta.

Osječki HNK toga će dana imati premijeru Verdijeve opere “Trubadur”, u režiji Roberta Boškovića. Početak je u 20 sati.

Najbogatiji popratni program manifestacije do sada, održavat će se od 16. do 26. studenoga, a uključivat će stručne tematske okrugle stolove, izvedbe kazališnih predstava na više mjesta i lokacija u zemlji te raznovrstan popratni program.

Europska noć kazališta ove godine poprima oblik množine - noći kazališta - koje su započele 4. i 5. studenoga u Bugarskoj, nastavljaju se 18. studenoga u Češkoj, Slovačkoj, Austriji i Bosni i Hercegovini, a završavaju 25. studenoga u Hrvatskoj, Crnoj Gori i Srbiji.

Ovako Europa proteže aktivnosti popularizacije i vidljivosti kazališne djelatnosti na cijeli studeni, omogućavajući time i međunarodnu cirkulaciju zainteresirane publike. N.Vek.

Možda ste propustili...

DOBITNIK OVOGODIŠNJE PRESTIŽNE MEĐUNARODNE NAGRADE

Miri Gavranu Nagrada koja nosi ime dr. Aloisa Mocka

GODIŠNJA SKUPŠTINA MUZEJSKE UDRUGE

Čestitka za slatinske muzejske obljetnice

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana