Kultura
NAGRADA DOMINO OVE JE GODINE UVEDENA I PRVI PUT DODIJELJENA

“Bijeli jelen” najbolja predstava 22. revije lutkarskih kazališta
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Vezani članci

22. REVIJA LUTKARSKIH KAZALIŠTA

"Bijeli jelen" u utrci za nagradu publike u Rijeci

“BIJELOM JELENU” DVIJE NAGRADE NA 20. SUSRETU PROFESIONALNIH KAZALIŠTA

Lacina nagrađena za scenografiju, redateljica Kučinović i Elek za svjetlo

LUTKARSTVO NIJE DOBNA, VEĆ UMJETNIČKA KATEGORIJA

“Bijeli jelen” osječkog Dječjeg kazališta na jubilarnom, 50. PIF-u u Zagrebu

Već nagrađivana predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića “Bijeli jelen” zaslužila je još jednu nagradu - ovaj put publike, Domino za najbolju predstavu na 22. reviji lutkarskih kazališta u Rijeci.

“Bijeli jelen” je, u režiji Tamare Kučinović, s ocjenom 4,88 pobjednik, drugonagrađena je predstava “Carlson s krova” (režija Ljudmila Fedorova) Kazališta lutaka iz Zadra, a treća je predstava varaždinskog Glugla “Dindim” (također u režiji Tamare Kučinović). Nagrada Domino nazvana je po starom nazivu riječkog lutkarskog kazališta, a ove je godine uvedena i prvi put dodijeljena. Skulpturu nagrade publike izradila je Luči Vidanović, a dizajner je Vanja Cuculić.

Ravnatelj Ivica Lučić čestitao je svima koji su sudjelovali u stvaranju ove neobične predstave, koja je i u osječko i u druga hrvatska kazališta na gostovanjima donijela neobične kazališne elemente, gotovo cirkuske rekvizite, štule, bicikle, ljuljačke s prepoznatljivim potpisom redateljice Tamare Kučinović, scenografkinje i kostimografkinje Zdenke Lacine i majstora rasvjete Igora Eleka.

Sjajne su uloge ostvarili glumci Kristina Fančović, Srđan Kovačević, Edi Ćelić, Areta Ćurković, Đorđe Dukić, Inga Šarić i mladi gostujući glumci Ivana Vukićević i Gordan Marijanović.

Lučić je dodao kako bez nesebične podrške tehničke službe kazališta ne bi bilo moguće ovu zahtjevnu predstavu izvoditi na različitim pozornicama, jer su za svaki novi prostor potrebne preinake i nova rješenja koja se smišljaju na “licu mjesta”.

Na ovogodišnjoj Reviji lutkarskih kazališta u Rijeci, od 3. do 11. studenoga,sudjelovalo je 17 kazališta iz Hrvatske, Slovenije, BiH,Srbije te prvi put iz Grčke i Kine, s ukupno oko 160 izvođača. Predstave u sklopu Revije posjetilo je više od 6500 gledatelja. N.Vekić

Skulpturu nagrade publike izradila je Luči Vidanović, a dizajner je Vanja Cuculić.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike