Crna kronika
REZULTATI AKCIJE “MARTINJE” U SLAVONIJI

Pod utjecajem 2.07 promila udario automobilom u policijsko vozilo
Objavljeno 13. studenog, 2017.

Tijekom protekloga vikenda policija je provela akciju usmjerenu na alkoholizirane vozače, a povod je bio narodni običaj krštenja mošta, tzv. Martinje.

U četiri slavonske županije, osječko-baranjskoj, vukovarsko-srijemskoj, brodsko-posavskoj i požeško-slavonskoj, za vrijeme akcije u prometu je zatečeno 90 vozača koji su imali alkohola u krvi, a jedan od njih sudario se s policijom.

- Za izdvojiti je događaj prometne nesreće na području Policijske postaje Vrbanja, u kojoj je vozač osobnog automobila s alkoholom u organizmu (2,07 promila) udario u službeno vozilo policije - doznajemo od Domagoja Džigumovića, glasnogovornika Policijske uprave vukovarsko-srijemske. Na tom području zaustavljeno je za vikend 19 pijanih vozača. Najviše pijanih vozača uhvaćeno je u Osječko-baranjskoj - 40, u Brodsko-posavskoj županiji 17, a Požeško-slavonskoj - 14.

U Osječko-baranjskoj županiji policajci su tijekom provođenja akcije evidentirali 294 prometna prekršaja pri kontroli 944 vozača. Od 40 vozača kojima je utvrđena prisutnost alkohola u krvi, 31 je bio vozač osobnog automobila i osam biciklista.

U Požeško-slavonskoj županiji policajci su ukupno evidentirali 95 prometnih prekršaja, a od 14 pijanih vozača njih trojica su odvedeni u policijsku postaju dok se ne otrijezne. Najveća koncentracija alkohola od 1,96 promila izmjerena je 35-godišnjem vozaču automobila koji je zaustavljen u subotu, u 2.42 sata, u Vetovačkoj ulici u Kaptolu. S.Lacić

PIJANI 15-GODIŠNJAK BJEŽAO POLICAJCIMA

U nedjelju pola sata iza ponoći, na Trgu bana Josipa Jelačića u Glini, vozač automobila sisačkih registracija nije se zaustavio kada mu je prometni policajac pokazao svjetlosni znak “stop policija”, već se odvezao dalje. Nakon što je zaustavljen u Radićevoj ulici utvrđeno je da automobilom upravlja 15-godišnjak pod utjecajem 1,34 promila alkohola u krvi. Protiv maloljetnika će biti podnesen optužni prijedlog, a kako se nalazio bez pratnje roditelja ili druge osobe u koju roditelji imaju povjerenje, doveden je u policiju gdje ga je preuzeo roditelj.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PROMETNA NESREĆA U LASLOVU

U sudaru šlepera i busa ozlijeđen vozač i 4 putnika

2

OZLIJEĐEN BICIKLIST

Izletio pred auto i završio u bolnici

3

PRAVOMOĆNA PRESUDA ZBOG NESREĆE U BARANJI

Uvjetno kažnjeni zbog pada dječaka u bunar dubok 40 m