Autoglas
KOMPAKTNI SUV DOBIO 5 EURO NCAP ZVJEZDICA

Citroën C3 Aircross već ima 20.000 narudžbi u Europi
Objavljeno 14. studenog, 2017.

Novi Citroën C3 Aircross, koji ovoga tjedna imamo prilike provozati i testirati prije lansiranja na hrvatskom tržištu u prosincu, već je zabilježio više od 20.000 narudžbi u Europi. Nova ofenziva proizvoda pokazala se uspješnom u smislu prodaje, a još je naglašenija modelom C3 Aircross, koji je upravo osvojio pet zvjezdica na strogom Euro NCAP 2017 testu. Bodovi potvrđuju brojne kvalitete i privlačnost ovog pravog kompaktnog SUV modela.

Citroën C3 Aircross, u čiju se karoseriju duljine 4,15 m udobno može smjestiti pet putnika, osvojio je pet zvjezdica zahvaljujući odličnim rezultatima u svim kategorijama, čime je dokazana kvaliteta dizajna modela C3 Aircross glede pasivne sigurnosti, sigurnosti pješaka i bogate ponude tehnologija za pomoć u vožnji. Ukupna ocjena, detaljno analizirana u nastavku, nagrada je za trud uložen u razvoj kompaktnog SUV-a Novi Citroën C3 Aircross i sveobuhvatnu ponudu opreme za udobnost i sigurnost.

Osmišljen kao pravi životni prostor, topao i vedar, C3 Aircross svakako jamči sigurnu okolinu. C3 Aircross za upravljačem pruža dojam pravog SUV-a i donosi vrhunska vozna svojstvae. Vozač i putnici osjećaju se sigurno i uživaju u vrhunskoj razini zaštite.

Citroën C3 Aircross okretan je u gradu, spreman i za pustolovine na svim podlogama te prati suvremene životne stilove i pruža dojmljivu razinu zaštite pješaka. Opremljen je s čak 12 sustava za pomoć u vožnji i sigurnost, korisnih u svakodnevnoj uporabi. Tu je Grip Control s funkcijom Hill Assist Descent (pomoć pri vožnji na strmom spustu), sustav za automatsko kočenje u slučaju opasnosti, head-up display u boji, prepoznavanje prometnih znakova i ograničenja brzine, automatsko upravljanje dugim svjetlima. Tu je i standardna kamera za pomoć pri vožnji unatrag, Park Assist, sustav za pomoć pri zadržavanju vozila unutar voznog traka, sustav za nadzor mrtvog kuta, upozorenje na nedovoljnu pozornost vozača, rano upozorenje na nadolazeći sudar te otključavanje i pokretanje motora vozila bez korištenja ključa.

Detaljan test novog Citroena C3 Aircross možete pročitati u idućem broju priloga Auto Glas.M.Bugarić