Regija
POŽEŠKO VELEUČILIŠTE

Deset godina stručne prakse u vinogradima
Objavljeno 13. studenog, 2017.

VETOVO/PODGORJE - Veleučilište u Požegi na lokacijama južnih obronaka Papuka, iznad naselja Vetova i Podgorja, ima svoje nasade vinograda te klijet i spremište vina. Upravo su obilježili prvih deset godina otkako na toj lokaciji provode stručnu praksu sa studentima, a nadaleko su poznati po tome što svaki student ima svoje redove u vinogradu te svoju bačvu u vinskom podrumu u kojoj njeguje vino. Nastavni objekt i klijet postali su tako poznati diljem Hrvatske, ali i u europskim državama, jer su ovdje boravili i strani studenti. Tu se provodi i stručna nastava na popularnom studiju Vinogradarstvo, voćarstvo i vinarstvo u učionicama i stručna praksa u vinskom podrumu i laboratorijima.

Sve goste i poslovne partnere, zamjenika župana za gospodarstvo Željka Jakopovića i ravnatelje požeških institucija pozdravio je prodekan za nastavu, dr. sc. Berislav Andrlić:

- Cilj je današnjeg događanja uspostaviti još bolje odnose s našim partnerima iz gospodarstva i lokalne zajednice budući da s njima surađujemo deset godina na području društvenog odjela, te smo ih u povodu toga okupili i ugostili.

Kako je vrijeme Martinja, degustirali su se mošt i mlada vina, a pročelnik poljoprivrednog odjela mr. sc. Josip Mesić priredio je i degustaciju vina starijih godišta, te vina koja su na raznim natjecanjima odnijela nekoliko priznanja. “Sada kad je mošt u podrumu, moramo reći da je kvaliteta izvrsna i da ovo novo vino obećava”, kazao je Mesić o ovogodišnjoj vinogradarskoj godini. AGM Kruna

Možda ste propustili...

U STRUKOVNOJ ŠKOLI, STRUKA UPOZORAVA:

Pronašle zmiju u učionici, rano ljeto poremetilo i njih

GRAĐA O USTANOVI U VUKOVARSKOM ARHIVU NA 46 JE DUŽNIH METARA

Izložba o Brodskoj imovnoj općini, znamenitoj zgradi iz 1873. u središtu Vinkovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana