Osijek
STANARI ISTARSKE UPOZORAVAJU:

Ne znaš jesu li gore rupe ili zakrpe na parkiralištu
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Rupe na parkiralištu, neuredne zakrpe i loše odrađeni rubnici problemi su koji svakodnevno muče stanare jednosmjerne strane Istarske ulice. Jedna je to od onih uličica u kojima je parking oslobođen naplate pa je gotovo uvijek pun, a vozila se često nižu s bočne strane sve do kraja ulice.

Unatoč tome što je riječ o jednosmjernoj, pa samim time i prilično uskoj ulici, pomalo je neuobičajeno to što vozači vozila parkiraju s obje strane. Sama su parkirališna mjesta više improvizirana - nema iscrtanih crta koje bi trebale biti kose, jer vozači su ionako prisiljena tako parkirati kako ih u protivnom drugo vozilo ne bi okrznulo prolazeći ulicom. Zlobnici bi rekli - vjerojatno je parkiranje besplatno upravo zato što je parking u tako lošem stanju.

- Stanujem u ovoj ulici nešto više od tri mjeseca i iznimno sam ljut zbog stanja u kojem se nalazi. Parkirna su mjesta svakako najveći problem, pogotovo kad se u tim golemim rupama nakupe voda i blato pa zbog gužve moraš ili parkirati u to, ili preskakati s praga automobila da ne ugaziš u vodu. Zbog loših, neravnih rubnika konstantnim sam parkiranjem svog automobila koji ima niži branik s vremenom oštetio okvir registracijske tablice, a jednom mi je prilikom i otpala tijekom vožnje. Apeliram na gradsku upravu da što prije nešto poduzme, jer naš je dio ulice, iako se čini sporedan, smješten na prometnom mjestu i dnevno se ovdje izmijene deseci vozila, a vlasnici često nisu stanovnici naše ulice - požalio nam se čitatelj A.Ć.

O problemu neobnovljenog dijela Istarske ulice razgovarali smo s predsjednikom Vijeća Gradske četvrti Tvrđa Zoranom Batnožićem.

- Znamo za taj problem i dali smo prijedlog u okviru kapitalnih insvesticija da se taj dio Istarske ulice obnovi. Međutim, Grad ga nije mogao uvrstiti u prioritete za iduću godinu zbog nedostatka sredstava. Postoji još niz problema slične prirode koje bi trebalo riješiti, a uz sredstva kojima raspolažemo rješavamo ih prema nekim prioritetima - odgovorio je Batnožić na naš upit. A. Andrejek

Možda ste propustili...

MALA ŠKOLA TEHNIČKIH AKTIVNOSTI U ČEPINU

Projekt završen uručenjem 3D printera školama

CENTAR ZA NESTALU I ZLOSTAVLJANU DJECU

Otvara se Kutak dobrih djela

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIJATELJI OSNOVALI TVRTKU ZA DIGITALNI MARKETING

Tek im je 20 i koja, a već
su uspješni diljem svijeta

2

UNIKOM - NOVI NAČIN OBRAČUNA

Razvrstavanje otpada i smanjen broj odvoza snižavaju cijenu usluge

3

VIJENAC JOSIPA KOZARCA U IŠČEKIVANJU OBNOVE

Naselje puca po šavovima, a
još im parkiraju iz drugih ulica

oglas