Učionica
GODIŠNJI SASTANAK UDRUŽENJA RECOOP-HST ASSOCIATION

Surađuju na područjima zdravlja, znanosti i prijenosa tehnologija
Objavljeno 12. studenog, 2017.

Od 19. do 21. listopada 2017. u Zagrebu je održan 8. godišnji sastanak RECOOP-HST Association, udruženja čiji je član Medicinski fakultet Osijek.

Sastanak je bio posvećen pregledu i analizi tekućih i budućih znanstvenoistraživačkh projekata koji se provode u okviru ovoga udruženja. Prezentirane su teme iz kardiovaskularnih, metaboličkih i neurodegenerativnih bolesti i reproduktivnog zdravlja, imunologije i infektologije, stanične biologije, razvoja lijekova i nanomedicine te onkologije. Znanstvenici Medicinskog fakulteta Osijek trenutačno su nositelji ili partneri u tri projekta koje financira ova organizacija, a čiji su nositelji mladi istraživači. Time im se omogućava samostalan razvoj znanstvene karijere uz potporu iskusnijih istraživača. Rezultati tih istraživanja bit će publicirani u međunarodno prepoznatim znanstvenim časopisima. RECOOP-HST Association čine medicinski fakulteti i znanstveni instituti iz SAD-a (Cedar Sinai Medical Center), Hrvatske (Medicinski fakultet Osijek), Češke, Slovačke, Mađarske, Poljske i Ukrajine te individualni istraživači.

(Ines Drenjančević)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: LILY SOLOMON, NA MEĐUNARODNOJ RAZMJENI U OSIJEKU

Osijek je lijep, opušten i miran grad s prekrasnom dušom i parkovima

2

GRAĐEVINSKI I ARHITEKTONSKI FAKULTET OSIJEK

Regionalni centar obrazovanja u području građevinarstva i arhitekture

3

PROVEDBA ERASMUS PROGRAMA MEĐUNARODNE MOBILNOSTI U OKVIRU SVEUČILIŠTA JOSIPA JURJA STROSSMAYERA U OSIJEKU U AKADEMSKOJ GODINI 2017./2018.

U programu Erasmus+ realizirane mobilnosti 73 studenta i 103 djelatnika partnerskih ustanova iz inozemstva