Učionica
DAN OTVORENIH VRATA UMJETNIČKE AKADEMIJE U OSIJEKU

Više od 300 zainteresiranih za svakodnevni život Akademije
Objavljeno 12. studenog, 2017.

U mjetnička akademija u Osijeku transparentno reprezentira rezultate svoga rada tijekom cijele godine, nudeći publici ishode studentskih kreacija kroz kazališne predstave, likovne izložbe, koncerte te brojne kulturno-umjetničke manifestacije i projekte.

18. listopada 2017., kada je Akademija tempirala Dan otvorenih vrata, zainteresirani građani, naročito mladi (među kojima su i potencijalni studenti UAOS-a), mogli su vidjeti dnevnu aktivnost po svim odsjecima i odjelima Umjetničke akademije. Time su stekli izravni uvid u kreativnost svakodnevnih procesa kojim studenti na dnevnoj bazi oblikuju ono što UAOS potom ponudi publici kao završni kulturni proizvod. Cjelodnevni program bio je iznimno bogat te su se javnosti predstavili studiji na preddiplomskoj i diplomskoj razini, kao i specijalistički poslijediplomski studiji i programi cjeloživotnog učenja. Javnost se mogla pobliže upoznati i s umjetničkim, ali i znanstvenim projektima studenata i profesora akademije. Svih pet odsjeka – za glazbenu umjetnost, za kazališnu umjetnost, za likovnu umjetnost, za novu glazbu i za primijenjenu umjetnost, kroz svoj je program predstavilo svoje posebnosti. I knjižnica je akademije bila otvorena za razgledanje i uvid u bogatu građu časopisa, rukopisa i radova.

Posjetitelji su se mogli informirati o svim detaljima studija, o karijernim perspektivama po završetku studija na UAOS-u, a posebice o tome kako se pripremiti za prijamne ispite i postati student UAOS-a. Dan otvorenih vrata na Umjetničkoj akademiji privukao je više od 300 posjetitelja, što mnogo govori o atraktivnosti kojom ova sveučilišna sastavnica pobuđuje zanimanje javnosti.

(Igor Gajin)

Možda ste propustili...