Regija
JUMBO PLAKATI NAJAVLJUJU

9. hodočašće Gospi Voćinskoj 13. prosinca
Objavljeno 11. studenog, 2017.

VOĆIN - U punom jeku su pripreme za 9. hodočašće hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj, koje će se i ove godine održati u srijedu, 13. prosinca u Voćinu, na dan kad su 1991. godine srbočetnički okupatori i domaći izdajnici zvjerski poubijali 45 nedužnih mještana Voćina i kad su do temelja razorili župnu crkvu, voćinsko marijansko svetište iz 15. stoljeća. 


Začetnik ovoga za sve hrvatske branitelje više nego značajnog događanja je bivši predsjednik virovitičko-podravske HVIDR-e, danas pomoćnik ministra hrvatskih branitelja Nenad Križić, a organizator svih hodočašća je Zajednica udruga i članova HVIDR-e Virovitičko-podravske županije. Hodočašće Gospi Voćinskoj održava se pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja Republike Hrvatske, a supokrovitelji su Virovitičko-podravska županija i Općina Voćin.
Najava hodočašća započela je postavljanjem jumbo plakata diljem Virovitičko-podravske županije, ali isto tako i u Vukovaru, Daruvaru, Pakracu i drugim gradovima u Hrvatskoj.

Petar Žarković

Možda ste propustili...

UREĐUJU ZELENE POVRŠINE, POČELA SADNJA CVIJEĆA

Cvjetne će gredice s više od 4000 ljetnica uljepšati grad

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana