Regija
OTVORENA TVORNICA LED RASVJETE I SIGNALIZACIJE

Zaposlenje našlo 15 radnika
Objavljeno 10. studenog, 2017.

PAKRAC - Tvornica LED rasvjete i LED signalizacije, u kojoj je zaposlenje našlo 15 radnika, a nakon završetka investicije trebalo bi ih biti 40, otvorena je jučer u Pakracu.

Talijanski investitor DETAS grupa u gradnju tvornice uložio je pet milijuna kuna, a osim 2.000 četvornih metara zemljišta na kojem je podignuta tvornica, investitor je u istoj zoni kupio još 18.000 četvornih metara radi proširenja proizvodnje pa će u konačnici zaokruženi proizvodni ciklus investitora stajati sedam i pol milijuna kuna.

DETAS grupa, čiji je poslovni partner Pakračanin Zdravko Bantoš, iza sebe ima 120 godina iskustva u proizvodnji rasvjete, a 80 posto proizvodnje namijenjeno je izvozu i to u zemlje istočne Europe i Njemačku.

Obraćajući se prisutnima, izaslanica predsjednika Vlade Andreja Plenkovića i državna tajnica u Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta Nataša Mikuš Žigman istaknula je Vladine mjere olakšavanja poslovanja.

Gradonačelnica Pakraca Ana Marija Blažević kazala je da novu tvornicu, kao i one u prvoj poduzetničkoj zoni, dobrim djelom treba zahvaliti i talijanskoj nacionalnoj manjini koja živi na području Pakraca. H

40

zaposlenika, prema najavama, trebalo bi biti nakon završetka investicije u tvornicu

Možda ste propustili...

PREDSTAVLJAT ĆE VUKOVARSKO-SRIJEMSKU ŽUPANIJU

Kazalište Županja i Scena Martin na državnim festivalima

OPĆINA VILJEVO PLANIRA GRADNJU

Srijemski kulturni centar u Ivanovu

Najčitanije iz rubrike