Crna kronika
TRAGEDIJA U OTOKU

U naletu vlaka na automobil poginuo vozač
Objavljeno 11. studenog, 2017.
Na dva pružna prijelaza u Otoku od 2014. godine život je izgubilo čak pet osoba

OTOK - Pružni prijelaz odnio je još jedan život u gradu Otoku kod Vinkovaca. Nesreća koja je bila kobna po 52-godišnjaka zbila se u četvrtak u poslijepodnevnim satima. Kako stoji u priopćenju Policijske uprave vukovarsko-srijemske, 52-godišnjak iz Otoka upravljao je automobilom Daewoo Tico vinkovačkih registarskih oznaka, krećući se kolnikom ulice Ivana Gundulića u smjeru ulice Braće Radića u Otoku.

Dolaskom do pružnog prijelaza, 52-godišnjak se nije zaustavio unatoč postavljenim prometnim znakovima upozorenja. U trenutku kada je kotačima automobila prelazio tračnice, došlo je do naleta putničkog vlaka koji je prometovao iz Gunje prema Vinkovcima u automobil. Uslijed zadobivenih ozljeda, 52-godišnji vozač automobila je preminuo na mjestu događaja.

Od siline naleta, vlak je doslovno otrgnuo prednje i stražnja vrata Tica koja su ostala zalijepljena za lokomotivu. Snažan udarac u 16,58 sati čuli su obližnji žitelji Otoka koji su o nesreći obavijestili policiju i hitnu pomoć. Vozaču automobila, na žalost nije bilo pomoći. Za vrijeme očevida, prometovanjem prugom bilo je u prekidu do 19,30 sati. Putnici koji su bili u vlaku do kolodvora u Vinkovcima prevezeni su autobusom.

Od 2014. godine pružni prijelazi su u Otoku do danas odnijeli pet ljudskih života. Još uvijek Otočani pamte nezapamćenu tragediju koja se na Dušni dan zbila 2014. godine, a odnijela je četiri života. Riječ je nesreći na pružnom prijelazu “Čistine” koji se nalazi kilometar južnije od prijelaza u Radićevoj ulici. U automobilu koji se kretao iz Bošnjaka prema Otoku bilo je šest osoba, peteročlana obitelj i vozač, svi iz Otoka. Na Škodu u kojoj su se nalazili naletio je vlak koji je prevozio kontejnere. Četiri su osobe poginule na mjestu nesreće, a dvije su teško ozlijeđene.

Mario KOKAJ
MOTOCIKLIST TEŠKO OZLIJEĐEN

Nesreća s teško ozlijeđenom osoba zbila se u četvrtak i u Trpinji. Policija je izvjestila kako je 70-godišnjak iz Trpinje upravljao VW Golfom vukovarskih registarskih oznaka, krećući se kolnikom Velike ulice. Dolaskom do raskrižja, skrenuo je u Gavrilovu ulicu te oduzeo prednost prolaska motociklu Suzuki osječkih registarskih oznaka, koji se kretao iz suprotnog smjera. Od siline udara vozač motocikla, 18-godišnjak iz Dalja teže je ozlijeđen, dok je 70-godišnjak lakše ozlijeđen.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike