Mozaik
15. IZBOR ZAREDOM

Slavonka Magdalena Brkić je nova Miss turizma Hrvatske
Objavljeno 11. studenog, 2017.
Za Mistera turizma izabran je Ivan Protić iz Splita * Njih dvoje predstavljat će Hrvatsku na svjetskim izborima u Maleziji i Panami

U lijepom novootvorenom hotelu i Grand Casinu Admiral u Zagrebu izabrani su 15. zaredom Miss i Mister turizma Hrvatske. Na jubilarnom, petnaestom izboru Jaškapack Miss i Mister turizma Hrvatske 2017. slavili su Magdalena Brkić iz Vinkovaca, rodom iz Nuštra, članica Udruženja manekena “Loreena” Vinkovci i Ivan Protić iz Splita.

Na izboru Miss turizma Hrvatske natjecale su se: Danijela Galeković (Zagreb), Magdalena Brkić (Vinkovci), Edita Marenić (Zabok), Ivana Radić (Knin), Antonija Maleš (Sinj), Antonija Bubalo (Zagreb), Sara Stojimanov (Pula), Romana Mitar (Sisak), Stefani Marić (Rijeka) i Anamarija Lovrenčić (Osijek). Miss turizma Hrvatske 2017. je Magdalena Brkić iz Vinkovaca, prva je pratilja Edita Marenić iz Zaboka, druga pratilja je Sara Stojimanov (Pula), dok je treća pratilja Antonija Maleš iz Sinja. Osim ovih lenti, titulu Miss simpatičnosti ponijela je Antonija Bubalo iz Zagreba, a Miss fotogeničnosti je Ivana Radić iz Knina.

- Presretna sam što sam ponijela titulu Miss turizma Hrvatske, potpuno neočekivano, jer je konkurencija bila iznimno teška ove godine. Sve djevojke su bile lijepe, tako da nisam očekivala pobjedu. Na svaki izbor idem po jedno novo iskustvo, sklapanje novih prijateljstava i uvijek dam svoj maksimum, a na žiriju je da odluči tko je najljepša. Moja očekivanja za Maleziju su da samo u najboljem svjetlu prezentiram Hrvatsku - rekla je Magdalena Brkić.

Na izboru za Mistera turizma Hrvatske natjecali su se: Ivan Protić (Split), Filip Janeš (Buzet), Matej Pretković (Zagreb), Luka Žagmešter (Zaprešić), Daniel Maganić (Sinj), Piero Načinović (Rabac), Ivan Knežević (Split), Frano Burjan (Osijek), Luka Pereža (Zagreb) i Bruno Buđen (Zagreb). Mister turizma Hrvatske je Ivan Protić iz Splita, prvi pratitelj je Luka Pereža iz Zagreba, drugi pratitelj je Ivan Knežević iz Splita, dok je treći pratitelj Bruno Buđen (Zagreb), titulu Mistera simpatičnosti ponio je Matej Pretković iz Zagreba, a Mister fotogeničnosti je Piero Načinović (Rabac).

- Na izboru je bilo jako lijepo, konkurencija je bila dosta teška i nisam očekivao pobjedu. Prošle godine sam ponio titulu Best modela Hrvatske za 2016, tako da mi ovo nije prvi izbor. Ovo mi je samo poticaj za dalje i trudit ću se da na svjetskom izboru u Panami, prezentiram Hrvatsku što je bolje moguće - rekao je Ivan Protić iz Splita.

Deset finalistica i deset finalista iz cijele Hrvatske nosilo je kolekcije poznatih dizajnera: Etna Maar dizajnerice Andrijane Subotić Pjajčik, Optiplaza, kupaće kostime Pletix, haljine Royal Bride, Jeordie's, Mala Gbag, Oktan, Antonio Marconi, Kik, obuću Roberto i Converse, a publiku je oduševio i poseban izlaz te predstavljanje tradicionalnih šestinskih kišobrana Cerovečki uz pjesmu “Vraćam se, Zagrebe, tebi”.

Svoju lentu novom misteru Ivanu Protiću, koji je ujedno i novo zaštitno lice Medikola, predao je prošlogodišnji mister Jakov Vranković, inače hrvatski rukometni reprezentativac, dok je Lara Vukušić okrunila svoju nasljednicu Magdalenu Brkić, koja pobjedom postaje zaštitno lice za Avon i osvaja beauty editorijal s ovim prestižnim brandom. Pobjednici su između brojnih nagradama dobili i putovanja Select Box.

Uz mnoštvo poznatih lica, na modnoj pisti su prošetale i glumica Barbara Vicković te Miss turizma Slovenije Samanta Bartulović, program su vodili Renata Končić Minea i Boris Kosmač, vlasnik licence za Hrvatsku, a u atraktivnom ambijentu publiku su zabavljali Jacques Houdek, Alka Vuica, Bojan Jambrošić i Zdenka Kovačićek. Novoizabrani Miss i Mister turizma Hrvatske 2017. predstavljat će Hrvatsku na svjetskim izborima u Maleziji i Panami sljedeće godine.

Mario KOKAJ

Osječanka

SUDJELOVALA JE I ANAMARIJA LOVRENČIĆ

Možda ste propustili...

DANAS ISPRED PRODAVAONICE GRAMOFONSKIH PLOČA VINYLMANIA

Record Store Day 2024. u Osijeku

ODLIČAN NASTAVAK GODINE KOJU JE ZAPOČELA NAGRADAMA

Natalie Dizdar priprema se za Zagrebački festival i veliku turneju

Najčitanije iz rubrike