Regija
DEVETA GENERACIJA

Potvrdnice novim katehistima
Objavljeno 9. studenog, 2017.

ŽUPANJA

Tijekom misnog slavlja koje je u Župi Mučeništva sv. Ivana Krstitelja predvodio đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit, mons. Đuro Hranić, uručene su potvrdnice o završenoj teološko-pastoralnoj izobrazbi polaznicima Nadbiskupijske škole za župne suradnike. Školu je upisalo 30 polaznika iz Županjskog, Drenovačkog i Otočkog dekanata, a završila su je 24, čime su postali licencirani župni katehisti (predavači župnog vjeronauka). Najviše ih je iz Župe Mučeništva sv. Ivana Krstitelja u Županji, njih 12, a to su Đurđica Domaćinović, Tanja Goda, Marinka Lasić, Glorija Lešić, Gracija Lešić, Ivana Marić–Damjanović, Luca Oršolić, Ivana Perišić Juzbašić, Katarina Šimić, Matea Vinković, Marija Vorih i Zoran Zadro. Župa sv. Mihaela arkanđela iz Cerne dobila je sedam novih katehista: Anu Bilić, Marinu Bilić, Snježanu Blažević, Anitu Bubalo, Ružicu Mioč, Anitu Stanić i Martu Stanić. Iz Župe sv. Martina biskupa iz Bošnjaka dolazi njih četvero: Barbara Ivić, Doris Jurić, Antun Lešić i Kristina Miličić, a iz Župe sv. Ane iz Slakovaca Ružica Brandt.

Predstojnik škole dr. Stanislav Šota istaknuo je kako su u devet generacija Školu za župne suradnike završila 273 polaznika, a školovali su se za smjerove: animator u katehezi nižih razreda osnovne škole, animator u katehezi viših razreda osnovne škole, animator u pastoralu braka i obitelji te animator izvanliturgijskih molitvenih slavlja. Šota je zahvalio svim predavačima i mentorima te tajnici škole Katici Filipović i koordinatorici škole u Županji Lidiji Zadro.

- Dragi polaznici, prvo pravilo za vas kao župne suradnike glasi: Riječ i djelo moraju ići zajedno! Vjera je bez djela mrtva - poručio je nadbiskup Hranić pozivajući sve nazočne misnome slavlju da se priključe polaznicima škole kao aktivni i suodgovorni članovi svojih župnih zajednica.M.L.O.

Najčitanije iz rubrike