Kultura
OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA NAGRADE HRVATSKOG GLUMIŠTA

Nagrade se smiješe Dorotiću, Pavišiću, ali i Dinki Jeričević
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije predstava i izuzetnih umjetničkih ostvarenja za Nagradu hrvatskog glumišta 2017. Nagrade se dodjeljuju iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti. Osječkom se HNK-u, sudeći po nominacijama, smiješe čak tri nagrade.

Za najbolje je dirigentsko ili redateljsko ostvarenje u operi nominiran Filip Pavišić za dirigiranje opere “Tosca” Giacoma Puccinija u režiji Ozrena Prohića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. U kategoriji muške uloge nominiran je i Domagoj Dorotić za ulogu Porina u operi “Porin” Vatroslava Lisinskog pod dirigentskim vodstvom Mladena Tutavca, u režiji Ozrena Prohića i produkciji HNK-a u Osijeku.

Za najbolju kazališnu scenografiju i kostimografiju – u sve tri kategorije (drama, opera ili balet) nominirana je Dinka Jeričević za scenografiju u operi “Tosca” Giacoma Puccinija pod dirigentskim vodstvom Filipa Pavišića, u režiji Ozrena Prohića i produkciji HNK-a u Osijeku.

Iako nije za predstavu u produkciji HNK-a u Osijeku, svakako na čast ovom teatru ide i nominacija u kategoriji sporedne ženske uloge koju je zaslužila članica njihova dramskog ansambla Petra-Bernarda Blašković za ulogu Libere u predstavi “Barufe” Carla Goldonija – Predraga Lucića u režiji Vite Taufera i koprodukciji Gledališča Koper, Slovenskog stalnog gledališča, Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula i Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica.

Zdenka Heršak primit će Nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje u dramskoj umjetnosti, a pijanist, dirigent i glazbeni pedagog Vladimir Kranjčević za svekoliko umjetničko djelovanje u operi. N.Vekić

Za sporednu je žensku ulogu nominirana članica osječkog HNK-a, Petra Bernarda Blašković

Možda ste propustili...

POBJEDNIK MEĐUNARODNOG VIOLINISTIČKOG NATJECANJA

Luka Ljubas na koncertu Zagrebačkih solista

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PREMIJERA TEKSTA OSJEČKE AUTORICE - KRADLJIVICA KLJUČEVA

Nakon ugodnog i lijepog rada, takav je na koncu i rezultat

2

LJEPOTA BEČKOG AKVARELA 19. STOLJEĆA U BEČKOJ ALBERTINI

Transparentna lakoća, bogatstvo kolorita, estetska privlačnost i ljepota

3

IDEALNI KAPITALIST

U Academiji moderna izložba Miroslava Pišonića i Josipe Štefanec