Kultura
OBJAVLJENE NOMINACIJE ZA NAGRADE HRVATSKOG GLUMIŠTA

Nagrade se smiješe Dorotiću, Pavišiću, ali i Dinki Jeričević
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Hrvatsko društvo dramskih umjetnika objavilo je nominacije predstava i izuzetnih umjetničkih ostvarenja za Nagradu hrvatskog glumišta 2017. Nagrade se dodjeljuju iz područja dramske, radio i televizijske umjetnosti. Osječkom se HNK-u, sudeći po nominacijama, smiješe čak tri nagrade.

Za najbolje je dirigentsko ili redateljsko ostvarenje u operi nominiran Filip Pavišić za dirigiranje opere “Tosca” Giacoma Puccinija u režiji Ozrena Prohića i produkciji Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku. U kategoriji muške uloge nominiran je i Domagoj Dorotić za ulogu Porina u operi “Porin” Vatroslava Lisinskog pod dirigentskim vodstvom Mladena Tutavca, u režiji Ozrena Prohića i produkciji HNK-a u Osijeku.

Za najbolju kazališnu scenografiju i kostimografiju – u sve tri kategorije (drama, opera ili balet) nominirana je Dinka Jeričević za scenografiju u operi “Tosca” Giacoma Puccinija pod dirigentskim vodstvom Filipa Pavišića, u režiji Ozrena Prohića i produkciji HNK-a u Osijeku.

Iako nije za predstavu u produkciji HNK-a u Osijeku, svakako na čast ovom teatru ide i nominacija u kategoriji sporedne ženske uloge koju je zaslužila članica njihova dramskog ansambla Petra-Bernarda Blašković za ulogu Libere u predstavi “Barufe” Carla Goldonija – Predraga Lucića u režiji Vite Taufera i koprodukciji Gledališča Koper, Slovenskog stalnog gledališča, Istarskog narodnog kazališta – Gradskog kazališta Pula i Slovenskog narodnog gledališča Nova Gorica.

Zdenka Heršak primit će Nagradu za svekoliko umjetničko djelovanje u dramskoj umjetnosti, a pijanist, dirigent i glazbeni pedagog Vladimir Kranjčević za svekoliko umjetničko djelovanje u operi. N.Vekić

Za sporednu je žensku ulogu nominirana članica osječkog HNK-a, Petra Bernarda Blašković

Možda ste propustili...

"JAPANSKI DIZAJN DANAS 100", TEHNIČKI MUZEJ NIKOLA TESLA

Život i sklonosti Japanaca danas

U UTORAK, 12. LIPNJA, U 19 SATI U VIJEĆNICI OPĆINE TOVARNIK

Svečani program za 145. Matošev rođendan

BROJNI USPJESIM U HRVATSKOJ I INOZEMSTVU

20. rođendan Polifonije

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

MEĐUNARODNA NATJECANJA GLAZBENE ŠKOLE

Za uspjeh je od nekoliko minuta potrebno raditi do četiri mjeseca na skladbi

2

BROJNI USPJESIM U HRVATSKOJ I INOZEMSTVU

20. rođendan Polifonije

3

NAJBOLJI ROMAN 2018. "LISICE"

Dubravki Ugrešić 11. nagrada tportala