Tehno
VISOKO UČILIŠTE ALGEBRA E-LEADERSHIP MBA PROGRAM

Proglašeni najuspješniji stipendisti MBA programa
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Završnim predstavljanjem kandidata i timskim radom na zadatku te potom i proglašenjem najuspješnijih stipendista okončan je stipendijski natječaj Visokog učilišta Algebra i Hrvatskog Telekoma u sklopu kojega su kandidati imali priliku osvojiti pune i djelomične stipendije za jedini MBA program e-Leadershipa na širem području.

Najuspješnijim kandidatima će biti dodijeljeni i stipendijski certifikati, a svih je 40 finalista za svoje sudjelovanje i trud na finalnom događanju nagrađeno mogućnošću pohađanja jednog odabranog modula s ovog MBA programa. Punu stipendiju za MBA program svojim je radom i trudom zaslužio Ivan Vučak. Preostale su ovogodišnje stipendije ponuđene članovima pobjedničkog tima kojega čine Matea Pukec, Marko Škrobo, Ivana Lalin i Valentina Penić.

Tema ovogodišnjeg case studyja koji su kandidati za MBA stipendiju morali riješiti na kreativan i inovativan način bila je “Living with Internet of Things in Smart Cities”, odnosno rješenja za pametne gradove koja podižu kvalitetu života građana. Hrvatski Telekom, kao partner natječaja, pred kandidate je postavio zadatak da osmisle nov, kreativan i koristan način digitalnog oglašavanja u pametnom gradu, koristeći bilo koju od tehnologija što omogućavaju razvoj rješenja za pametne gradove.

Pobjednik ovogodišnjeg stipendijskog natječaja, Ivan Vučak, dolazi iz tvrtke Sedam IT, a nedavno je doktorirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva.

“Finale je u svakom slučaju ponovno pokazalo da u Hrvatskoj postoji velik broj kvalitetnih kandidata – s karijerama koje su bile više obilježene tehnologijom ili menadžmentom – a kojima bi, i jednima i drugima, ova vrsta MBA programa pomogla da se formiraju kao uspješni lideri u tvrtkama koje sve više ovise o tehnologiji i koje kroz njezinu primjenu mogu unaprijediti ili posve transformirati svoje poslovanje”, rekla je Ivana Conjar, voditeljica MBA poslovanja i upisa na Visokom učilištu Algebra, nakon finalnog dana natječaja.

MBA program e-Leadershipa Visokog učilišta Algebra izvodi se na engleskom jeziku i u suradnji s predavačima University of Indiana, Kelley School of Business, jedne od vodećih američkih poslovnih škola prema uglednom magazinu Bloomberg. Jedinstven je studij ove vrste u ovom dijelu Europe te se po mnogočemu može smatrati inovativnim jer se odgovara na izazove Europske unije i procjene Europske komisije da će do 2020. u EU nedostajati oko 200.000 poslovno-tehnoloških profesionalaca s voditeljskim kvalifikacijama.M.R.

Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

HUAWEI PREDSTAVIO NAJNOVIJU SERIJU

FreeClip slušalice za novo iskustvo slušanja

Najčitanije iz rubrike