Tehno
U SURADNJI S HRVATSKOM GOSPODARSKOM KOMOROM I ALGEBROM

Google pokrenuo turneju Digitalne garaže
Objavljeno 10. studenog, 2017.

Google je u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom i Algebrom, u sklopu Digitalne garaže, pokrenuo nacionalnu turneju kako bi lokalnim tvrtkama pomogli maksimalno iskoristiti mogućnosti digitalnog svijeta.

Stručni treneri susrest će se s lokalnim digitalnim poduzetnicima kako bi pomogli malim i srednjim tvrtkama ubrzati rast te im omogućili pristup globalnom tržištu.

Tijekom sljedeća tri mjeseca u više od 15 gradova diljem Hrvatske organizirat će se digitalne radionice pod pokroviteljstvom Hrvatske gospodarske komore. Procjenjuje se da bi svaka radionica trebala trajati do tri sata. Više informacija i detalja o programu nalazi se na internetskoj stranici www.algebra.hr/digitalnagaraza.

“Zahvaljujući besplatnim radionicama u sklopu Digitalne garaže, male i srednje tvrtke mogu steći praktična znanja i vještine kako bi što efikasnije koristile prednosti razvoja interneta. Danas svaka tvrtka, bez obzira na veličinu, ima mogućnost pristupa globalnom tržištu. No, nedostatak korištenja prednosti digitalnih tehnologija, kao i potrebnih vještina, još uvijek ostaje izazov za Hrvatsku i ostatak svijeta. Zato smo u suradnji s lokalnim organizacijama odlučili proširiti prošlogodišnji program Digitalne garaže kako bismo zadovoljili potrebe malih i srednjih tvrtki u Hrvatskoj“, izjavio je Joško Mrndže, direktor tvrtke Google za regiju Adriatics.

Jaz u posjedovanju digitalnih vještina jedan je od najvećih izazova u Europskoj uniji. Prema Europskoj komisiji, gotovo polovina EU stanovništva (47 %) nema odgovarajuće digitalne vještine, dok će u bliskoj budućnosti 90 % radnih mjesta zahtijevati neku razinu digitalnih vještina. Europska komisija procjenjuje da će do 2020. godine 825.000 radnih mjesta ostati nepopunjeno jer osobe neće imati odgovarajuću razinu digitalnih vještina. Da bi uspjeli u novoj digitalnoj eri, zemlje trebaju potaknuti lokalno poduzetništvo i razvijati digitalne vještine kako bi pomogle pojedincima i poduzetnicima iskoristiti puni potencijal internetskih alata i ostvariti uspjeh online. S ciljem da se treninzi digitalnih vještina učine dostupnijima svima zainteresiranima, Google je prošle godine lansirao novu online platformu za hrvatske građane https:// digitalnagaraza.withgoogle.com koja se razvila u obuku uživo diljem zemlje.M.R.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike