Crna kronika
NESLAVNI REKORDER

Državljanin BiH jurcao autocestom brzinom od 208 kilometara na sat
Objavljeno 10. studenog, 2017.

KUTINA

Na autocesti A3, Bregana - Zagreb - Lipovac, policajci Postaje prometne policije Kutina proveli su u srijedu akciju usmjerenu na nadzor brzine.

Tijekom akcije nepropisnu brzinu utvrđivali su laserskim uređajem FAMALASER III, pri čemu su u prebrzoj vožnji zatekli 52 vozača.

Neslavni rekorder s najvećom nedopuštenom brzinom kretanja bio je vozač iz Bosne i Hercegovine, koji je jurcao Audijem brzinom većom od 50 kilometara na sat iznad dopuštene, odnosno brzinom od 208 kilometara na sat. Zbog toga mu je izdan obavezni prekršajni nalog i mora platiti novčanu kaznu u iznosu od 3000 kuna. Usto, dobio je i tzv. zaštitnu mjeru zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole B kategorije, i to na području cijele Hrvatske u trajanju od mjesec dana.

Uz tog vozača policija je utvrdila još 40 prekršaja vožnje brzinom od 10 do 30 kilometara na sat većom od dopuštene. Svi ovi vozači kažnjeni su s 500 kuna, dok je kaznom od 1000 kuna kažnjeno 11 vozača koji su vozilom upravljali brzinom od 30 do 50 kilometara na sat većom od dopuštene.

Tijekom ove akcije policajci su utvrdili i 17 drugih prekršaja, od čega dva prekršaja korištenja mobitela u vrijeme vožnje, tri prekršaja nekretanja vozila sredinom prometnog traka te po četiri nepoštovanja prometnog znaka i nekorištenja sigurnosnog pojasa. Policajce je zasigurno pozitivno iznenadilo to što nitko od vozača nije imao alkohola u krvi.S.Lacić

OD 43 PREKRŠAJA, 40 PREBRZA VOŽNJA

U Brodsko-posavskoj županiji policija je u srijedu između 14 i 18 sati također provela akciju usmjerenu na vozače koji voze prebrzo. U akciji su utvrđena 43 prekršaja, od čega se 40 odnosilo na prebrzu vožnju. Također, jednom je vozaču istekla prometna dozvola, jedan je vozio iako nije ni položio vozački ispit, a jedna osoba se nije vezala pojasom.

Možda ste propustili...

KAZNENO PRIJAVLJENA 39-GODIŠNJAKINJA

Poslala joj drogu paketom u bolnicu

POŽAR U KOZJAČKOJ ULICI U OSIJEKU

Uništene tri prostorije kuće, ozlijeđenih nema

Najčitanije iz rubrike