Novosti
POTPISAN UGOVOR

Gospodarenje otpadom za tri županije
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Župani Brodsko-posavske, Požeško-slavonske i Sisačko-moslovačke županije u srijedu su potpisali ugovor koji regulira funkcioniranje regionalnog centra za gospodarenje otpadom "Šegulje", koji se planira graditi kod Nove Gradiške, a kao glavni razlog zašto centar već nije proradio naveli su kašnjenje u donošenju zakonske regulative na nacionalnoj razini.

Ugovor su potpisali brodsko-posavski župan Danijel Marušić, požeško-slavonski Alojzije Tomašević i sisačko-moslovački Ivo Žinić. Predviđeno je da će centar biti za područje Brodsko-posavske (izuzev općina koje idu na Orlovnjak) i Požeško-slavonske županije te za dio Sisačko-moslavačke (Hrvatska Kostajnica, Kutina, Novska, Popovača, Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica, Jasenovac, Lipovljani, Majur, Sunja, Velika Ludina).

Župan Marušić rekao je kako će se uspostava centra u 80 posto iznosa financirati sredstvima iz Operativnog fonda za koheziju i konkurentnost, a 10 posto prema ugovoru financiraju tri županije. Vrijednost cijelog projekta je 130 milijuna kuna. Župani Tomašević i Žilić podsjetili su kako su županije zadnje dvije godine od Vlade tražile donošenje zakonskih smjernica kako bi centar mogao profunkcionirati, a Tomašević je izrazio nadu da će nakon početne faze, kada će za rad centra financiranje osigurati županije, uslijediti faza u kojoj će novac ići i u suprotnom smjeru.

Procjenjuje se da će u ovaj centar godišnje stizati oko 80.000 tona otpada.H

Možda ste propustili...

ANTE RAMLJAK PONUDIO VLADI SVOJU OSTAVKU?

Dalić o navodnoj Ramljakovoj ostavci: Sve ćete doznati sutra

IVICA DAČIĆ

Srbija je za razgovor

IZASLANICA STATE DEPARTMENTA:

LNG terminal ima stratešku važnost

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

DRAŽEN BOROVEČKI, NOVI UPRAVITELJ OSJEČKOG ZATVORA

Zbog popunjenosti zatvora briga o svim potrebama zatvorenika pravi je izazov

2

NAJPORAZNIJE BROJKE OD RATA

Rođeno čak 42,4 posto djece manje nego 1977.

3

PAD KAMATNIH STOPA OBILJEŽIO PROŠLU GODINU

Do stambenog kredita u eurima po kamati od 3,4 %