Regija
ŽUPAN POSJETIO OPĆINU MARIJANCI

Do kraja mandata bit će i sportska dvorana
Objavljeno 8. studenog, 2017.

MARIJANCI - Potreba za izgradnjom nove sportske dvorane, koja bi se nalazila u sastavu novoizgrađene područne osmogodišnje škole u Marijancima, bila je glavna tema razgovora prilikom prvog radnog posjeta župana osječko-baranjskog Ivana Anušića sa suradnicima Općini Marijanci. Primio ih je načelnik općine Darko Dorkić sa suradnicima te im iznio probleme, planove i aktualne projekte ove male općine, koja se poput brojnih drugih slavonskih jedinica lokalne samouprave svakodnevno suočava s problemom iseljavanja, poraznim demografskim podatcima, komunalnim problemima te pitanjima kako realizirati što veći broj svojih primarnih problema u sklopu fondova EU.

Načelnik je zajedno s ravnateljem OŠ Matije Gupca Magadenovac, Brankom Belcarom, županu iznio podatke o trenutačnom broju od 93 učenika koji s nestrpljenjem očekuju početak gradnje nove sportske dvorane. Budući objekt za koji je izrađena projektna dokumentacija i odobrena građevinska dozvola predračunski je procijenjen na 3,2 milijuna kuna. No, unatoč iznesenim željama i potrebama, za koje je razumijevanje iznio i župan, nije realno očekivati da izgradnja počne iduće godine, već u realnim rokovima, odnosno da se izgradi u četverogodišnjem mandatu.

Kako je riječ o investicijama koje ovise o proračunskim prihodima, sličan odgovor Marijančanima je bio i oko potrebe izgradnje jedne od dviju lokalnih cesta: Bočkinci – Čamagajevci i Marijanci – Bocanjevci, koju Županija pozdravlja radi boljeg povezivanja naselja, ali istovremeno želi i ujednačeno poticati razvoj svih dijelova županije.

Na dnevnom redu našla se i rekonstrukcija i adaptacija dosadašnje zgrade škole u dječji vrtić za cjelodnevni boravak, analiza stanja infrastrukture, mogućnost povlačenja sredstava za određene projekte iz EU fondova, kao i nastavak izgradnje kanalizacijske mreže u naseljima Črnkovci, Bočkinci i Čamagajevci. Razgovaralo se i o stanju u poljoprivredi i gospodarstvu, te nastavku izgradnje infrastrukture u Poduzetničkoj zoni Črnkovci. Nije zaobiđena ni tematika prostornog planiranja i njezino prilagođavanje novim zahtjevima i projektima.L.Aničić

Možda ste propustili...

OPĆINA MAGADENOVAC PRIPREMILA NIZ VAŽNIH PROJEKATA

Načelnik Živković: Ljudi su nam važniji od infrastrukture

SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA JAKŠIĆA

Općina koja zna kako do EU novca nagradila zaslužne

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŠTO S NEKRETNINOM KOJU NASLJEDNIK NE ŽELI

Kuću s teretom nasljednik neće pa pripadne zajednici

2

MARINA BUDIMIR ODGOVORILA HDZ-U:

Cilj im je srušiti mene kao iločku gradonačelnicu

3

SPIDER GRUPA GRADI NOVU TVORNICU

Godišnji plan - 400 milijuna vrećica čaja