Novosti
UNUTARSTRANAČKI IZBORI

Domagoj Mikulić istaknuo kandidaturu za predsjednika HDZ-a grada Osijeka
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Sinoć je, u prostorijama HDZ-a u Osijeku svoju kandidaturu za predstojeće unutarstranačke izbore za prvog čovjeka grada Osijeka istaknuo Domagoj Mikulić. Mikulić je tridesetogodišnji saborski zastupnik, po zanimanju inženjer agroekonomike i član HDZ-a od svoje 16 godine.
Pred stranačkim je kolegama obrazložio razloge svoje kandidature napominjući kako je do sada radio kao regionalni asistent EU zastupnika, tajnik Županijskog odbora hdz-A Osječko-baranjske županije, predsjednik Mladeži u OBŽ te kao međunarodni tajnik mladeži na nacionalnoj razini. Upravo mu dosadašnje stranačke dužnosti koje je obnašao časno, kaže Mikulić, daju legitimitet da zatraži povjerenje članstva te da u iduće tri godine vodi gradsku organizaciju HDZ-a u Osijeku. 

Politika je oduvijek bila dio mog života, a prošao sam sve faze političkog djelovanja od „lijepljenja plakata“, vođenja TO, vođenja kampanja i sve do najodgovornijih političkih funkcija. S pravom mogu reći kako sam istinsko dijete HDZ-a. Prije tri godine s Ivanom Anušićem krenuli smo u jedan projekt, projekt boljeg HDZ-a. Bio je to trnovit put koji nas je sve dosta naučio. Princip na koji smo djelovali je vrlo jednostavan, postavili smo cilj i odredili viziju i misiju. Jednako tako mislim i sada funkcionirati. Moja vizija HDZ-a u Osijeku je pobjednički HDZ i od trenutka kada pobijedim na unutarstranačkim izborima  primarni cilj će mi biti apsolutna konsolidacija stranke, stvaranje stabilnog sustava koji za zadatak ima profiliranje jasne politike HDZ-a u Osijeku i ljudi koji bi će biti nositelji tih politika.“ – kazao je Mikulić.
Mikulić ima potporu predsjednika županijskog HDZ-a i župana Osječko-baranjske županije Ivana Anušića te, sudeći po odazivu HDz-ovog članstva na njegovo predstavljanje, i  dobrog djela stranačkih organizacija u Osijeku.


„U takvom ozračju moramo nastaviti dalje, prvi korak je mjesto predsjednika HDZ-a grada Osijeka. Kada dobijem povjerenje naših članova, zadaća će mi biti vrlo jasno pozicionirati i profilirati HDZ u Osijeku. Slijediti politike HDZ-a i prenijeti ih na temeljne ogranke i cjelokupno članstvo. Bit ću predsjednik koji će znati braniti interes HDZ-a u Osijeku, gradu koji do sada nikada nije dao povjerenje kandidatu HDZ-a. Transparentnim radom, marljivošću, poštenom političkom borbom i angažmanom svih vas možemo ostvariti dugu težnju. Svatko tko se vidi u ovakvom HDZ-u je dobrodošao u nastavku jedne pobjedničke priče.“ – istaknuo je Mikulić dodajući kako ga unatoč saborskom mandatu obitelj veže za Osijek. Naime, nedavno je postao otac sinčića. P.R.

Možda ste propustili...