Osijek
STAND UP TALENT SHOW

Komičari pokazali zube u Campusu
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Kad prostorija odzvanja smijehom puna dva sata, znate da su se u njoj zaredala vrhunska komičarska imena. Campus Caffe u ponedjeljak je ugostio Marinu Orsag, Gorana Vinčića i Tina Sedlara iz Studija smijeha, a pred publiku su stale i tri osječke mlade nade stand up komedije. Sve to u sklopu talent showa Pokažimo zube, čiji je cilj zagristi jače u širenje scene diljem Lijepe Naše obilaskom deset hrvatskih gradova.

Igrom slučaja, tražeći ih uokolo kako bismo porazgovarali s njima, zapravo smo dočekali trojac iz Studija smijeha prije njihovih domaćina. Našli smo se na parkingu ispred kafića, a čim su izišli iz bordo Twinga nakon višesatne vožnje od Zagreba do Osijeka, komentirali su kako je kod nas hladno. Uveli smo ih u tople prostorije Campusa i predali u ruke “šefice” te strpljivo pričekali da se preodjenu i namjeste scenu za nastup.

Nakon što se preodjenuo vani na niskim temperaturama pred znatiželjnim pogledima studentica, otkvačeni Goran, koji inače dolazi iz Vinkovaca, kleknuo je pred autora ovih redaka i u šali ga zaprosio.

- Publika se u svim gradovima univerzalno smije na jednake šale, no s obzirom na to da sam Slavonac, poznajem ovdašnji mentalitet i mogu pogoditi što će se publici najviše svidjeti - rekao nam je Goran Vinčić.

Vrlo brzo pojavila se i Marina, zasjela u “vruću fotelju” i šapnula nam da je osječka publika izvrsna.

- Kad god smo bili ovdje, proveli smo se fenomenalno. U Dječjem kazalištu odigrali smo predstavu “KAJ BRE?!” s kolegama iz Srbije, atmosfera je bila predivna, što je slučaj i ovdje večeras. Žao mi jedino zbog toga što nismo stigli malo ranije kako bismo napravili neke radionice, no sigurna sam da ima komičarskih potencijala u Osijeku koje ćemo tek otkriti pa da se vidimo i iduće godine - kazala nam je Marina Orsag.

Skečevi o Bosancima i Hobitima, zezancije na vlastiti račun ili zbijanje šala na aktualne situacije u zemlji i svijetu - sve to moglo se čuti u Campusu, bez cenzure, a na oduševljenje publike. Sljedeći gradovi u kojima će se ekipa Studija smijeha upustiti u potragu za novim talentima su Pula i Rijeka, 13. i 14. studenoga. A. Andrejek

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas