Osijek
PODUZETNI SUPRUŽNICI SATLER

Ostvarili svoj san i otvorili Kuću peciva
Objavljeno 8. studenog, 2017.

Dati otkaz na sigurnom poslu u današnje vrijeme da biste ostvarili svoje snove i u Hrvatskoj otvorili obrt riskantan je i vrlo hrabar potez. Učinili su ga Sabina i Tomislav Satler, koji su ovoga tjedna otvorili Kuću peciva na Jugu 2.

Ljubav prema izradi tijesta i pečenju kolača dovela je do toga da je Tomislav dao otkaz na radnome mjestu, a Sabina je ostala bez posla nakon što joj je istekao ugovor. Kako su oboje prehrambeni tehnolozi, nije bilo teško odlučiti što će otvoriti i nakon što su dobili poticaje za samozapošljavanje, krenuli su u avanturu koja će, nadaju se, zaživjeti.

- Imao sam siguran posao, no u njemu se nisam našao. Još prije Sabina i ja razmišljali smo otvoriti nešto s proizvodima od tijesta i kolačima. Tijekom studija stekli smo znanje o tehničko-tehnološkim karakteristikama za vođenje ovoga posla, a ljubav prema pekarskim proizvodima naslijedili smo obiteljski - ispričali su supružnici, inače oboje rođeni Našičani koji su u srpnju ove godine odlučili urediti prostor u vlasništvu Sabinine bake u Kaštelanskoj ulici i raditi ono što najviše vole. Za sada su zaposleni samo njih dvoje, no preko samozapošljavanja imaju mogućnost zaposliti dva djelatnika na stručno usavršavanje, što uskoro planiraju učiniti.

- Sve za sada radimo sami, i to prema domaćoj recepturi. Sabina je više zadužena za kolače, a ja za dizana tijesta. Nije nam se teško dići i u tri ujutro kako bi sve bilo spremno za kupce, jer ovaj posao obožavamo. Vidjet ćemo gdje će nas dovesti ovaj potez, no vjerujem da ćemo uspjeti. Nije rješenje otići u inozemstvo, već otvoriti nešto svoje i mi smo odabrali da to bude u Osijeku - poručio je 31-godišnji Tomislav, s čim se složila i njegova pet godina mlađa supruga. M. Mihelić

Slanina i čvarci

Kao pravi Slavonci, supružnici Satler potrudili su se da njihovi proizvodi sadrže slavonske specijalitete, poput slanine i čvaraka. Tu su razna sitna peciva u slanoj ili slatkoj varijanti, ali i tortice, torte i sitni domaći kolači.

- Sve pravimo bez aditiva i ostalih štetnih sastojaka i isključivo prema domaćoj recepturi. Bilo da su to prazne ili punjene kiflice sa slaninom, pogačice s krumpirom, čvarcima ili kakve pite, suhi kolači, pa i torte u raznim varijantama - kažu Satlerovi.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike