Osijek
CAMMEO

Ljubav za upravljačem taksija
Objavljeno 7. studenog, 2017.

Matea Milić i Marko Rako upoznali su se prije tri i pol godine u jednom osječkom kafiću. Tada srednjoškolci, a danas u dvadesetima, sigurni su da su upoznali svoju srodnu dušu.
Oboje rade još od srednje škole. Matea je upisala i Ekonomski fakultet, ali od rada ipak nije odustala, jer želi biti samostalna, a i pomoći svojoj obitelji. Radili su tako Matea i Marko i u kafiću, gdje su se upoznali, i u pozivnim centrima, i na štandu s jagodama, ali cjelodnevna odvojenost im je teško padala, željeli su posao na kojem će više vremena provoditi zajedno, ali i posao od kojeg će moći živjeti.


Vidjeli oglas na HZZ-u


Ovaj mladi par početkom mjeseca na HZZ-u je vidio oglas u kojem je pisalo: “Zapošljavamo vozačice i vozače taksija!” Oboje zaljubljenici u vozila, odvažili su se i prijavili.


Zašto ste se prijavili za rad u Cammeu?
MATEA: Oglas nam je bio zanimljiv. Oboje obožavamo voziti i mislili smo da ćemo ovako spojiti ugodno s korisnim. I inače jako mnogo vozim, čak sam i položila već s 18, i imala sam osjećaj da ću se baš dobro snaći u ovom poslu.
MARKO: Meni je baš teško padala odvojenost od Mateje. Cijeli dan oboje bismo radili, nakon toga još i njene obveze oko fakulteta, pa smo jako malo vremena provodili skupa. Htio sam pronaći posao kojeg će moći i ona raditi, pa da možemo kombinirati smjene, a i stalno biti “tu negdje”. I nakon nekoliko mjeseci traženja idealnog posla jedno jutro me nazvala Matea i rekla mi da je našla novi posao, odnosno vozit će taksi!


Kako si reagirao na to?
MARKO: Pa bilo mi je čudno ispočetka. Nisam navikao da žene voze taksi, ali opet znam da je Matea sjajna za upravljačem i znao sam da će se snaći. Potom sam joj rekao da ćemo zajedno voziti taksi. Došli smo na razgovor za posao, dočekao nas je direktor Zoran i odmah smo osjetili neku toplinu, baš ugodan osjećaj. A nakon što smo čuli uvjete i da ćemo službene automobile moći koristiti i u slobodno vrijeme – odmah smo pristali!


Službeni automobil možete koristiti i u slobodno vrijeme?

MATEA: Da! Nakon što završim smjenu, automobilom odem kući i koristim ga kako god hoću. Inače volim umjetnost i obožavam crtati pa često posjećujem sve slikarske i umjetničke izložbe u gradu i okolici. Sada ne moram više koristiti gradski prijevoz, nego samo uskočim u svoju Daciu i odvezem se na željeno mjesto! Uostalom, i Marko ima svoj automobil pa smo tako neovisni jedno o drugome, u smislu obveza u slobodno vrijeme. I uz sve to zarađujemo fantastično!


Kako putnici i kolege reagiraju na djevojku u taksiju?
MATEA: Iskreno, oduševljena sam kolegama, svi su nas lijepo dočekali i ponašaju se prema nama kao da smo obitelj. Svakome od srca preporučam da dođe u Cammeo i bar pokuša raditi ovaj posao. Od direktora, voditelja pa do drugih kolega, svi su zaista ugodni! A putnici imaju dvojake reakcije – ženske putnice su oduševljene, dok muškarci često znaju biti jako 'duhoviti', ali im je to svima “prefora”. Često imaju predrasude, ali i žena može biti taksistica!


I za kraj, tko je bolji za upravljačem, Matea ili Marko?
MATEA: Naravno da sam ja bolja!
MARKO: Ja tu ne smijem ništa reći! (smijeh)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
oglas