Crna kronika
OPASAN NALAZAK

Projektil za top na njivi kod Tvrđavice
Objavljeno 7. studenog, 2017.

OSIJEK - Jozo Marić u subotu je u poslijepodnevnim satima, obrađujući traktorom s priključcima oranicu u Tvrđavici, naišao na neispucan projektil za bestrzajni top. Iz policije navode da se radi o odbačenom projektilu, koji je policijski pirotehničar odnio na siguno i on će naknadno biti uništen. Jozo Marić kaže da je tragedija samo pukom srećom izbjegnuta.

- Sa mnom je bio moj 13-godišnji sin i da sam to malo jače zakačio, svašta se moglo dogoditi. U posljednjih 20 godina ovdje sam pronašao desetak projektila raznih vrsta. Nije mi jasno kako je moguće da se išta ovdje iskopa kada je područje razminirano. Nevjerojatno je da ovakav projektil od gotovo 70 centimetara zaostane - kazao je Marić. Dodao je da mu nije svejedno obrađivati njive na tom području jer se boji i za svoj, i za život svoje djece. “Ovdje uzgajam svinje i pustim ih. Može se dogoditi da krenem za njima i stradam! Isto tako dođu sa mnom moja djeca i igraju se sa psom, pa mogu krenuti za životinjom i stradati. Ovdje hodaju i lovci, biciklisti znaju sići s ceste...”, dodao je Marić.

Dojavu o nalasku projektila za bestrzajni top potvrdila je i Policijska uprava osječko-baranjska. Iz policije podsjećaju građane da se oružje dragovoljno može predati uvijek, bez straha od kazni. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno može informirati i preko besplatne telefonske linije 0800 88 92.S.Lacić

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

NEPRAVOMOĆNA PRESUDA OPĆINSKOG SUDA SLAVONSKI BROD

Dobio odštetu jer je na nasipu, zbog nedostatka kockica, pao i slomio ruku

2

POŽAR U MAŽURANIĆEVOJ ULICI U JOSIPOVCU

Izgorjele radionica i kotlovnica

3

ZAGREB

Oduzeti duhan, cigarete i vozila