Sport
TREĆA HNL "ISTOK": POŽEGA

Slavonija do važne pobjede
Objavljeno 6. studenog, 2017.

Apsolutno zaslužena pobjeda domaćina minimalnim rezultatom protiv mlade ekipe Osijeka u utakmici koja je Slavoniji bila veoma ključna za bijeg od začelja. Od početnih ispitivanja snaga i igre većinom na sredini terena utakmica se pretvorila u veoma nervoznu za koju su kriva sva tri sudačka arbitra koji su svojim odlukama najviše pokušavali naštetiti domaćinu. Zbog čega se silom htjelo poslati sva tri boda u Osijek ne znamo, ali sudački trojac zasigurno nije zaslužio prolaznu ocjenu. Prva velika pogreška glavnog suca dogodila se u 42. minuti, kada je dosudio penal za goste koji sigurno nije postojao. Jedna napucana lopta pala je u kazneni prostor domaćih gdje ju je pod kontrolom imao Podobnik, a s leđa mu je došao napadač Osijeka i u zajedničkom naguravanju pala su obojica, a umjesto prekršaja u napadu sudac Bundović pokazao je na bijelu točku. Kako inače nepravda zna biti kažnjena tako je bilo i ovoaj put, vratar domaćih Rezo fantastično se ispružio i obranio kazneni udarac. Rezo je nekoliko puta i u drugom poluvremenu fantastično reagirao i ostavio svoju mrežu netaknutom. Igrači Slavonije za silnu borbu nagrađeni su u 63. minuti i došli do vodstva preko Bobana kojeg je nesebično poslužio Jakešević nakon velike pogreške golmana Kukića. Nakon pogotka Slavonije gosti su pritisnuli i krenuli po izjednačujući pogodak, stvorili su mladi igrači Osijeka nekoliko prilika, no Rezo je to sve uspješno branio. Pobjeda Slavonije potpuno je zaslužena, jer su se igrači ponijeli veoma karakterno te čvrstom borbom i protiv igrača Osijeka, a i sudaca došli do važna tri boda. (AGM Kruna)

SLAVONIJA                 1  (0)
OSIJEK II                      0

POŽEGA – Stadion NK Slavonija. Gledatelja 250. Sudac Ante Bundović (Bjelovar). Strijelac: 1:0 Boban (63). Žuti kartoni: Rezo, Majstorović, Karačić, Boban, Sokić, Podobnik, Jakešević (Slavonija), Žaper, Ivić (Osijek). Crveni kartoni: Vasić (vratar na klupi – 90), Brkić (trener – 90), Pušić (90).

SLAVONIJA: Rezo, Puntarić, Majstorović, Karačić (od 62. Grbeš), Boban, Sokić, Marčetić (od 84. Plešić), Podobnik, Božić, Smojvir, Jakešević (od 90. Banić).

OSIJEK: Kukić, Čikvar, Durdov (od 54. Mišković), Žaper, Ilić, Lončar, Talys, Rajić, Pušić, Ivić (od 80. Ikić), Bubalo (od 68. Soldić).

Najčitanije iz rubrike