Tehno
ULTRATANKI DIZAJN I ELEGANTNO POSTOLJE

AOC predstavlja novi 31,5-inčni 1440p monitor
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Specijalist za monitore AOC predstavlja sveobuhvatni monitor veličine 31,5-inča s QHD (2560 x 1440 piksela) rezolucijom pristupačne cijene. Q3279VWF, član Serije 79, dolazi s ultratankim dizajnom i elegantnim postoljem i savršeno se uklapa u svaki dnevni boravak, dok FreeSync podrška i vrijeme odziva od 5 ms mogu zadovoljiti čak i gejmere. Prema preporučenoj maloprodajnoj cijeni od samo 2249 kuna ovaj monitor donosi visoku rezoluciju i pravu veličinu baš svima.

QHD rezolucija postaje sve popularnija jer zatvara prazninu između Full HD-a i 4K rezolucije. Full HD rezolucija, koja je postala standard posljednjih godina danas je za većinu videoigara s GPU-om nedovoljna jer slika izgleda kao pikselizirana, pogotovo na velikim ekranima. S Q3279VWF monitorom, AOC je našao savršeno rješenje u velikom 31.5-inčnom monitoru 2560 x 1440 rezolucije, što je rezultiralo u visokoj gustoći piksela, točnije 91.79 ppi.

AOC Q3279VWF može se pohvaliti s 31.5-inčnim MVA panelom u QHD rezoluciji s brzinom odziva od 5 ms i stopom osvježavanja od 60 Hz. Ovaj panel ima dubinu boje od 8 bita i FRC (Frame Rate Control), što rezultira u percepciji 1.07 milijardi boja, jednako kao i kod 10-bitnih monitora. Za razliku od običnih zaslona koji mogu prikazati 16.7 milijuna boja, Q3279VWF omogućuje prikazivanje dubljih i bogatijih boja. Q3279VWF monitor donosi opsežan prostor na zaslonu zahvaljujući svojoj veličini od 31,5 inča, što će svakako koristiti svim kućnim korisnicima koji žele uživati u 1080p videosadržaju ili u radu na različitim aplikacijama, a koristi i dizajnerima kojima je potreban veći ekran, kako u rezoluciji tako i u veličini, kako bi mogli nesmetano uređivati videozapise i fotografije. Q3279VWF-ov MVA panel također ima i zapanjujući 3000:1 statički omjer kontrasta za izvrsnu kvalitetu slike.

Gejmeri bi također trebali imati na umu da je Q3279VWF jako dobar gejming monitor opremljen AMD FreeSync podrškom. Usklađujući brzinu slike grafičke kartice s brzinom slike na zaslonu, ova tehnologija sprječava preskakanje, zastajkivanje ili kašnjenje slike kod igranja videoigara. Stoga korisnici neće morati uključivati V-Sync u svojim videoigrama kako bi umjetno spojili brzinu slike GPU-a s brzinom slike monitora. Q3279VWF dolazi i s brzinom odziva od 5 ms i stopom osvježavanja od 60 Hz, što ovaj monitor čini odličnim za većinu gejmera. Kompetitivniji FPS/shooter gejmeri mogu potražiti AOC monitore i s većom brzinom slike od 144 Hz do čak 240 Hz. Baš kao i drugi AOC monitori, Q3279VWF dolazi s Flicker-Free tehnologijom. Obični monitori koji koriste modulaciju širine impulsa - PWM (Pulse Width Modulation) za osvjetljenje, mogu prouzročiti naprezanje očiju i nelagodu zbog treperenja nakon dužeg vremena korištenja računala. Flicker-Free tehnologija koristi DC (Direct Current) sistem pozadinskog osvjetljavanja kako bi se poboljšala udobnost korisnika.M.R.

Najčitanije iz rubrike