TvObzor
BURAK OZCIVIT

Možeš biti lijep i zgodan, ali za uspjeh je potrebno mnogo više
Objavljeno 3. studenog, 2017.

Glumac Burak Ozčivit, koji tumači Kemala u turskoj hit-seriji “Bit ćeš moja”, u razgovoru govori o sreći, karijeri, ali i zaljubljenosti. ”Katkad sam vrlo miran, katkad sam eksplozivan čovjek. Snaga je u mojoj nutrini i biti. Kad se okreneš svojoj biti, tad se sve i događa. Ali ako joj se ne okreneš, ni uspjeh ne može doći.”

Miljenik televizijske publike kaže i tko ga je prvi otkrio.

- Tata je bez mog znanja poslao moje fotografije na “Best Model”. Međutim, žiri je te fotografije bacio u smeće. Organizatori su u zadnjem trenu opazili situaciju, fotografije su izvađene iz smeća i sudjelovao sam u natjecanju - izjavio je, dodavši da ne prihvaća izraz da mu se život promijenio. “Tko bi mogao što učiniti bez moje motivacije i energije?” pita se glumac.

Ne želim prolaznu sreću

Zgodan, uspješan, talentiran... Je li život pravedan prema vama?

- Nipošto ne postoji takvo što. Ako govorite o tome što posjedujem, to su prolazne stvari. Pružaju samo trenutnu sreću. Ja ne želim prolaznu sreću. Sad tražim druge stvari. I u potrazi sam.

Jeste li sretan čovjek?

- Hvala Bogu, vrlo sam sretan i spokojan. Primjerice, u poslovnom se pogledu nastojim raširiti na različita područja, preispitujem život, rastem...

Je li to utjecaj ulaska u tridesete?

- Moguće. Uspješan si, ali ona unutarnja sreća nikako ne dolazi. Tražiš slobodniju i dugotrajniju sreću. Tražeći je otkrivaš. Shvaćaš da zapravo trebaš tražiti na drugim mjestima i rješavaš se mnogih tereta koje si proživio. Naročito u posljednje dvije godine kod mene je došlo do ozbiljnih promjena. Prije sam mnogo više kontrolirao stvari, ali sad sam ih naučio prepustiti mogućnosti. Uvidio sam da se u životu ne može biti sretan sve kontrolirajući. S toliko sam si stvari razbijao glavu. Sad smanjujem teret koji nosim na leđima.

Navodno već šest godina ne idete na praznike. Stalno radite, štoviše, uz seriju snimate i dva filma. Je li razlog tomu veća zarada?

- Novac je za sve jedna od neophodnih stvari. Ali ništa fokusirano na novac ne donosi uspjeh. Sve ćeš pokriti ako radiš svoj posao na najbolji način.

Što je potrebno da bi se bilo dobar čovjek?

- Pozitivno gledati na svaki događaj. Čak i na najnepovoljniju stvar... I ne zapinjati ni za što u životu. Ako ti nešto ne ide, bavi se nečim drugim. Inače ne možeš funkcionirati. Kad ti to pođe za rukom, počinju velika preispitivanja.

Je li vas ikad obuzela slijepa ljubav?

- Slijepa je ljubav surov termin i nije lako proživjeti emocije jedne tako surove ljubavi. Osveta koju izvršavamo pretežito je ljubavna priča. Kao kad se počešete po rani. Vrlo je bolno. Zato na to stanje gledamo iz drukčijeg i surovijeg kuta nego na normalne ljubavi.

Ne marim za tabloide

Jeste li se susreli s mnogo predrasuda zato što ste zgodni?

- Ne gledam tako na stvar. Čim se pojavljujete na ekranu, odmah se upotrebljavaju izrazi “zgodan” ili “lijep”. Ali potpuno je druga stvar biti trajan. Inače, na ulici ima na tisuće lijepih ljudi. Posao ćeš samo na temelju toga što si lijep odraditi jedanput, najviše dvaput, ali za treći put potrebno je nešto drugo.

Uvijek ste glumili zaljubljene muškarce. Jeste li zahvaljujući tim ulogama uspjeli odgonetnuti ljubav?

- Nikad na to nisam tako gledao jer ljubav nema plan i program. Treba je pustiti slobodnom, živjeti trenutak.

I vaša je supruga Fahrije Evcen glumica. Razgovarate li kod kuće neprestano o novim projektima i umjetnosti?

- Kako je to dio našeg posla, naravno da se razgovara i o umjetnosti. Ali svaki sam dan na snimanju, na slobodan dan želim rasteretiti misli i nastojim predahnuti.

Ispričajte nam kako ste uzbunili Beč!

- Otišao sam s Fahrije u Beč na ukupno dan i pol proslaviti Novu godinu. Na Instagramu sam podijelio fotografiju, zatim smo šetali i zabavljali se te se vratili u hotel kako bismo stigli na avion. Započeo je metež i uz naguravanje smo se na jedvite jade probili do lifta. Svi su se pokušali penjati za nama, ali, jasno, upravitelji hotela nisu im dopustili. To je mnoštvo samo raslo i raslo i dosegnulo 700-800 osoba!

Adrian ANDREJEK
OSOBNA ISKAZNICA

IME I PREZIME:

Burak Ozčivit

DATUM ROĐENJA:

24. prosinca 1984.

MJESTO ROĐENJA:

Istanbul, Turska

LJUBAV:

Fahriye Evcen Ozčivit, supruga

BIT ĆEŠ MOJA

NOVA TV, PONEDJELJAK-PETAK, 21.15 SATI

Možda ste propustili...

JOLE KAO GOST PANELIST U ‘’TKO TO TAMO PJEVA?’’

Atmosfera me potpuno obuzela, stvarno sam uživao

U TREĆOJ EMISIJI POPULARNOG SHOWA

“Zvijezde pjevaju” šansone i pop

Najčitanije iz rubrike