Dome slatki dome
ULAZNA VRATA

Boja izražava osobnost i stil
Objavljeno 2. studenog, 2017.

Ulazna vrata vašeg doma jedna su od glavnih značajki kuće i jedna od prvih stvari koju pokazujete gostima i prolaznicima. Ona predstavljaju vašu osobnost i stil vašeg doma. Stoga dobro razmislite o boji vaših vrata i što ona poručuju vašim gostima.

Bilo da kupujete nova vrata ili želite obojiti stara, izdvojite vrijeme kako biste izabrali boju koja će najbolje naglasiti stil i karakter vašeg doma. Iako je odabir boje dijelom stvar osobnih preferencija, neke osnovne smjernice trebate imati na umu.

Klasična boja ulaznih vrata je bijela, zato što simbolizira čistoću, mir i krepost. Ako želite naglasiti i skrenuti pozornost na ulazna vrata koristite izrazito tamne ili svijetle boje koje su vizualno zanimljivije, ali i ugodnije od srednjih nijansi. Dobar izbor su crvena, crna, zelena ili ljubičasta vrata. Crna vrata dat će klasičan formalan izgled vašem domu, dok crvena kao da govore “Dobrodošli”. Zelena vrata predstavlja mir, harmoniju, rast i ravnotežu, a ljubičasta simboliziraju energiju i prizivaju dobre prilike. Ako živite u kući, prilikom odabira boje ulaznih vrata u obzir morate uzeti boju kuće, prozora, krova i garažnih vrata. Boja vrata ne smije se suprotstavljati ni s jednom od ovih boja, jer ćete u protivnom imati vizualni kaos. Opće je pravilo kako su najbolja vrata u kontrastnoj boji u odnosu na boju kuće, što je čini uočljivom i privlačnom. Na bijeloj kući dobro će izgledati bilo koja tamna boja.J.Kn.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana