Autoglas
NISSAN NA TOKIJSKOM SALONU AUTOMOBILA

Predstavljen Leaf Nismo Concept
Objavljeno 31. listopada, 2017.

Nissan Motor Co., Ltd. na Tokijskom salonu automobila prikazao je niz uzbudljivih konceptnih automobila i serijskih vozila koji će kupcima pružiti uvid u Nissanove najnovije i nadolazeće inovacije. Novi konceptni model koji utjelovljuje budućnost Nissanove inteligentne mobilnosti jedna je od zvijezda Nissanova izložbenog prostora. Predstavljen je i konceptni automobil Nissan Leaf Nismo. Nissan je ukupno izložio 13 vozila.

Tokijski salon automobila, 45. zaredom, otvoren je za posjetitelje od 27. listopada do 5. studenoga i održava se u izložbenom centru Big Sight. Nissanov izložbeni prostor, smješten u istočnoj hali 5, krasi spiralni dizajn koji simbolizira prošlost, sadašnjost i budućnost Nissanove predanosti razvoju uzbudljivih proizvoda. Predstavljaju se vrijednosti koje Nissan nudi kupcima, uključujući i najnovija električna vozila. Posjetitelji mogu doživjeti i budućnost Nissanove inteligentne mobilnosti u simulatoru.

Novi Nissan Leaf predstavljen je u rujnu te je opremljen najnovijom inačicom Nissanove tehnologije za autonomnu vožnju jednim trakom autoceste, ProPILOT. Opremljen je i sustavom ProPILOT Park, sustavom koji je prvi put ugrađen u jedan japanski automobil, a vozaču olakšava parkiranje automatskim upravljanjem ubrzanjem, kočenjem, skretanjem, mijenjanjem stupnjeva prijenosa i aktivacijom parkirne kočnice. Jedna od značajki novog Nissana Leaf jest papučica e-Pedal, koja vozaču omogućuje kretanje, ubrzanje, kočenje, zaustavljanje i držanje automobila na mjestu uporabom jedne papučice.

Inačicu Nismo Concept novog Nissana Leaf krasi sportski vanjski izgled za koji je zaslužan Nismo, Nissanov odjel za automobilističke utrke i razvoj modela visokih performansi. Primjena tehnologije koju Nismo upotrebljava u utrkivanju na karoseriji automobila rezultira boljim aerodinamičkim performansama i manjim uzgonom, a pritom zadržava Leafova vrhunska aerodinamička svojstva. Crnu unutrašnjost krase Nismovi prepoznatljivi crveni detalji koji odaju dojam uzbudljivog vozila visokih performansi.

Leaf Nismo Concept jamči uistinu uzbudljivu vožnju. To postiže zahvaljujući sportski podešenom podvozju i gumama visokih performansi te posebno prilagođenom mapiranju motora koje jamči snažna ubrzanja pri svim brzinama. Leaf Nismo Concept spaja ekološki osviješten karakter električnih vozila s uzbudljivim doživljajem vožnje po kojem je Nismo oduvijek poznat. M.Bugarić

Konceptni auti pružaju uvid u Nissanove buduće inovacije

Možda ste propustili...