Sport
HRVATSKI NOGOMETNI KUP

Cibalia u osmini finala
Objavljeno 18. listopada, 2017.
Vinkovčani su pitanje pobjednika riješili u četiri minute

Cibalia je pogodcima Dabre i Peričića osigurala plasman u osminu finala nogometnog Kupa Hrvatske. Vinkovčani su u šesnaestini finala gostovali kod drugoligaša Varaždina i opravdali status “nositelja”, no nije bilo lako. Momčad koja se ovog ljeta preselia iz trećeligaške konkurencije u rang više pružila je dobar otpor prvoligašu iz Slavonije, ali je na kraju poražena 2:1. Iako su protiv sebe imali slabiju momčad, trener gostiju Mladen Bartolović vrlo oprezno pristupio je ovoj utakmici jer poznaje kvalitetu dosta igrača koji igraju u Varaždinu, a među njima i Dejan Glavica koji je igrao u Cibaliji prošle sezone. Bartolović se odlučio na izmijenjen sastav, ali opet sastav koji bi trebao dobro odraditi utakmicu i plasirati se u daljnji tijek natjecanja u Kupu. U početnoj postavi prvi put od dolaska u Cibaliju pojavio se i stoper Zvonimir Milić, a kup mu je bio dobra prilika da se nametne Bartoloviću za prvenstvene utakmice.

Prvih 45 minuta u Varaždinu Cibalia je imala terensku inicijativu i nešto veći posjed lopte, ali su u napadu bili opasniji domaćini, no, na sreću Vinkovčana, nisu uspjeli ni jednom zetresti mrežu.

U nastavku je bilo puno više uzbuđenja nego u prvih 45 minuta, otvorenom igrom obje momčadi pokušale su što prije doći do pogotka. U samo četiri minute Cibalia je riješila pitanje prolaska u daljnje natjecanje kupa. Prvo je Marko Dabro u 63. minuti svladao vratara Ivana Nevistića, a četiri minute kasnije iz kornera je nabačena lopta pred gol Varaždina gdje je u skoku najviši bio stoper Peričić i povećao vodstvo na 2:0. Kako se utakmica bližila kraju, domaćin je bacio sve karte na napad kako bi došao do poravnanja, a ta inicijativa mu se isplatila u 81. minuti kada je preko Josipa Golubara smanjio na 1:2. Vinkovčani su ipak do kraja izdržali sve nalete Varaždina i slavili zasluženi prolazak u daljnje natjecanje Hrvatskog nogometnog kupa. A. Grgić

VARAŽDIN              1  (0)
CIBALIA                   2  (0)

VARAŽDIN - Gradski stadion. Gledatelja: 2240. Sudac: Ivan Vučković (Zagreb). Strijelci: 0:1 Dabro (64), 0:2 Peričić (68), 1:2 Golubar (81). Žuti kartoni: nema (Varaždin), Mlakić, Karamarko (Cibalia). Crvenih kartona nije bilo.

VARAŽDIN: Nevistić, Sambolec (od 66. Kolarić), Čelić, Prahić, Bamidele, Šimek, Senić (od 68. Sačer), Golubar, Jertec, Glavica (od 79. Vuk), Erić.

CIBALIA: Šubarić, Karamarko, Milić, Peričić, Rubić, Filipović, Pervan (od 60. Stepčić), Kordić (od 60. Mlakić), Vitaić, Miličević (od 88. Štrkalj), Dabro.

Najčitanije iz rubrike