Sport
VRIJEDNOSNICE OSIJEK

Bez kapetana Šarca najmanje mjesec dana
Objavljeno 19. listopada, 2017.

Domaća prvenstvena premijera bila je rezultatski neuspješna za košarkaše superligaša s Drave. Vrijednosnice Osijek u utakmici protiv Zaboka doživjele su uvjerljiv poraz (65:85) koji svakako zabrinjava, ali ne donosi ni zvono na uzbunu. Tek je početak sezone, trener Vladimir Krstić ima na raspolaganju momčad u kojoj je mnogo novih koji se tek trebaju uklopiti u Vrijednosnice Osijek. Poraza će biti još, kao i pobjeda (nadamo se ipak više), stoga je Zabok bio dobra škola, iz koje se valjda nešto naučilo i izvukle pouke.

No, na utakmici 2. kola nije se dogodio samo rezultatski podbačaj. Pet minuta prije kraja parket je napustio kapetan Aljoša Šarac. Nezgodan doskok pri ulazu nije bio bezazlen, play “brokera” ostao je ležati na parketu, te je ubrzo šepajući otišao na klupu. Ubrzo je bilo jasno da je riječ o ozlijedi zadnje lože koja će Aljošu ostaviti izvan stroja jedno vrijeme. Dva dana poslije utvrđena je i točna dijagnoza.

- Znao sam da me čeka stanka, a nakon što sam obavio ultrazvuk dobio sam i točnu procjenu. Riječ je o parcijalnoj rupturi, a to znači da sam izvan pogona četiri do šest tjedana - kratki je zdravstveni raport kapetana košarkaša Vrijesnosnica Osijek koji će sigurno propustiti najmanje četiri utakmice u domaćem prvenstvu.

Povratak bi mogao uslijediti u 8. kolu, 1. prosinca, u Gradskom vrtu protiv Hermes Analitice, ali i to treba uzeti s rezervom, jer tko zna kako će teći oporavak.

Sigurno da će izostanak najiskusnijeg igrača i organizatora igre biti golem hendikep u predstojećim dvobojima. Trener Krstić morat će pronaći adekvatno rješenje, ali izbor mu je poprilično skučen. Gledajući ono što ima na raspolaganju, logično je da veću minutažu na “jedinici” dobije ovoljetna akvizicija Josip Boban. No, problem je što se Sinjanin u prethodnim utakmicama nije baš iskazao. Brojke su skromne (jedan poen, skok i dvije asistencije za u prosjeku 13:40 minuta), ali više od statistike brine dojam koji je ostavio na parketu. On nije zadovoljavajući, stoga bi organizacije igre mogla biti problem u dvobojima koji dolaze. Naravno, ulogu playa može odraditi i Amerikanac Jimmie Taylor, a tu je i Arian Došen, možda Krstić smisli i neko novo rješenje. Kakvo, vidjet ćemo već u nedjelju na gostovanju kod Škrljeva.

Nino BENČINA
Možda ste propustili...

KOHORTA ĆE U SUBOTU PROSLAVITI SVOJ 36. ROĐENDAN

Samo pobjede nam daj, uz tebe smo uvijek znaj

MEMORIJALNI BOĆARSKI TURNIR “PUKOVNIK IVICA ŠOLJIĆ”

Čepinčanima bronca, Šimiću prvo mjesto u pucanju

Najčitanije iz rubrike