Dome slatki dome
KD ČEPIN OTVORIO POLIGON ZA SPORTSKE AKTIVNOSTI

Nova zabava za terijere tipa bull
Objavljeno 19. listopada, 2017.
Cilj je edukacija javnosti o psima pasmine terijer tipa bull i zabavna sportska natjecanja

U sklopu Kinološkog društva Čepin otvoren je poligon za sportske aktivnosti pasa u suradnji s Klubom sportskih bulldoga. Tom je prigodom ujedno održano i natjecanje u kojem je sudjelovalo 20-ak pasa iz raznih dijelova Hrvatske.

Discipline koje su se mogle isprobati i po kojima je održano mininatjecanje bile su weight pull, wall climb, high jump, long jump i hedge jump (vuča tereta, penjanje uza zid, skokovi u vis i dalj...).

Ovaj tip aktivnosti za pse izuzetno je atraktivan i na visokoj je razini diljem Europe već dugi niz godina. U Hrvatskoj je zastupljen tek nešto više od dvije godine, ponajviše zahvaljujući udruzi Klub sportskih bulldoga osnovanoj u Sisku od nekoliko zaljubljenika u ovaj sport.

Udruga je osnovana s ciljem kinološke edukacije vlasnika terijera tipa bull o mogućnostima za nove i atraktivne aktivnosti za pse kao i za njihove vlasnike, te njihovo okupljanje. U početku djelovanja udruga je okupljala samo nekoliko istomišljenika, dok danas sadrži članove iz svakog dijela Hrvatske, pa čak i iz nekih europskih zemalja u susjedstvu te pse raznih pasmina čiji su vlasnici prepoznali kvalitetan i zanimljiv rad i mogućnosti koje se pružaju njihovim ljubimcima. Članovi KSB-a redovito sudjeluju na sportskim priredbama diljem Europe na kojima ostvaruju i više nego zapažene rezultate.

Otvorenjem poligona cilj je pružiti dodatne sadržaje ljudima koji žele nešto raditi sa svojim psima, a također i s ciljem edukacije javnosti o psima pasmine terijer tipa bull preko sportskih natjecanja.

- Bit će organizirani treninzi na kojima će moći sudjelovati svi koji se žele okušati ili samo isprobati ovu vrstu sportske rekreacije za sebe i svoje kućne ljubimce. Termini treninga bit će objavljeni na facebook-grupi KD Čepin, saznajemo od Zorana Gotića iz KD-a Čepin.

Svi zainteresirani za ove aktivnosti dodatne informacije mogu dobiti preko mobitela 091 512 69 52.J.Kn.

Možda ste propustili...

MINI RUŽE : LJEPOTICE U MALOM FORMATU

I na najmanjem balkonu

ČIST I ORGANIZIRAN

Dobra preglednost u hladnjaku

Najčitanije iz rubrike