Dome slatki dome
KD ČEPIN OTVORIO POLIGON ZA SPORTSKE AKTIVNOSTI

Nova zabava za terijere tipa bull
Objavljeno 19. listopada, 2017.
Cilj je edukacija javnosti o psima pasmine terijer tipa bull i zabavna sportska natjecanja

U sklopu Kinološkog društva Čepin otvoren je poligon za sportske aktivnosti pasa u suradnji s Klubom sportskih bulldoga. Tom je prigodom ujedno održano i natjecanje u kojem je sudjelovalo 20-ak pasa iz raznih dijelova Hrvatske.

Discipline koje su se mogle isprobati i po kojima je održano mininatjecanje bile su weight pull, wall climb, high jump, long jump i hedge jump (vuča tereta, penjanje uza zid, skokovi u vis i dalj...).

Ovaj tip aktivnosti za pse izuzetno je atraktivan i na visokoj je razini diljem Europe već dugi niz godina. U Hrvatskoj je zastupljen tek nešto više od dvije godine, ponajviše zahvaljujući udruzi Klub sportskih bulldoga osnovanoj u Sisku od nekoliko zaljubljenika u ovaj sport.

Udruga je osnovana s ciljem kinološke edukacije vlasnika terijera tipa bull o mogućnostima za nove i atraktivne aktivnosti za pse kao i za njihove vlasnike, te njihovo okupljanje. U početku djelovanja udruga je okupljala samo nekoliko istomišljenika, dok danas sadrži članove iz svakog dijela Hrvatske, pa čak i iz nekih europskih zemalja u susjedstvu te pse raznih pasmina čiji su vlasnici prepoznali kvalitetan i zanimljiv rad i mogućnosti koje se pružaju njihovim ljubimcima. Članovi KSB-a redovito sudjeluju na sportskim priredbama diljem Europe na kojima ostvaruju i više nego zapažene rezultate.

Otvorenjem poligona cilj je pružiti dodatne sadržaje ljudima koji žele nešto raditi sa svojim psima, a također i s ciljem edukacije javnosti o psima pasmine terijer tipa bull preko sportskih natjecanja.

- Bit će organizirani treninzi na kojima će moći sudjelovati svi koji se žele okušati ili samo isprobati ovu vrstu sportske rekreacije za sebe i svoje kućne ljubimce. Termini treninga bit će objavljeni na facebook-grupi KD Čepin, saznajemo od Zorana Gotića iz KD-a Čepin.

Svi zainteresirani za ove aktivnosti dodatne informacije mogu dobiti preko mobitela 091 512 69 52.J.Kn.

Možda ste propustili...

PRIRODNI REPELENTI IZ VRTA

Biljke od kojih bježe insekti

GREEN TALKS PROGRAM

Gradimo li pametno?

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

PRIRODNI REPELENTI IZ VRTA

Biljke od kojih bježe insekti

2

VRIJEME JE SADNJE

Sklad i ljepota balkonskog cvijeća

3

MAŠTOVITI MODELI I DOBRA KVALITETA

Stolice mogu biti poput skulptura u prostoru