Kultura
13. DANI MATICE HRVATSKE VUKOVARSKO-SRIJEMSKE ŽUPANIJE

U znaku 175. rođendana Matice hrvatske
Objavljeno 17. listopada, 2017.

VUKOVAR - U Vukovarsko-srijemskoj županiji održavaju se 13. dani Matice hrvatske, a Ogranak u Vukovaru u Mramornoj je dvorani Gradskog muzeja svečano otvorio manifestaciju. Na otvorenju su nastupili članovi Dramsko-recitatorske skupine “Sunčani grad” Gimnazije Vukovar, koji su čitali odabrane ulomke iz proznih djela Nikole Andrića, Antuna Gustava Matoša i Pavla Pavličića te komorni tamburaški ansambl Umjetničke akademije u Osijeku.

Predsjednica Ogranka Lidija Miletić rekla je kako će tijekom dva tjedna ponuditi bogat program.

- Bit će to dani ispunjeni kulturom, tradicijom, hrvatskim identitetom i jezikom, pjesmom i slikom, dani u punom smislu riječi, ispunjeni bogatstvom hrvatske tradicije i povijesti. U našem smo gradu pripremili bogat program za sve dobne skupine. Svojim ciljanim programima nastojimo privući što više mladih. Ove je godine naš program posebice bogat, jer smo u godini kada Matica, kao najstarija institucija u kulturi, obilježava 175 godina svoga postojanja - rekla je Miletić.

Ovogodišnji Dani MH u Vukovarsko-srijemskoj županiji traju do 30. listopada u ograncima Vinkovci, Vukovar i Ilok. M.Kokaj

Možda ste propustili...

NOĆ KNJIGE OTVORENA U NACIONALNOJ I SVEUČILIŠNOJ KNJIŽNICI

Najmasovnija domaća manifestacija sa 1150 programa

2. MEĐUNARODNO NATJECANJE “DAMIR SEKOŠAN”

Gosti iz Italije, Srbije i Hrvatske odabrali najbolje glazbene talente

Najčitanije iz rubrike