Crna kronika
PONOVLJENO SUĐENJE NA ŽUPANIJSKOM SUDU OSIJEK

Čizmok i Handanović opet na sudu zbog dvostrukog ubojstva iz 2004.
Objavljeno 18. listopada, 2017.

OSIJEK - Davor Čizmok (37) i Damir Handanović (37) po drugi put jučer su sjeli na optuženičku klupu zbog sumnje za poticaj i dvostruko ubojstvo Pere Martića (38) i Jadranke Modrić (26) u Hotelu “Turist” u Osijeku, u ožujku 2004. godine. Čizmok i Handanović bili su jednoglasni u očitovanju o optužnici, obraćajući se predsjedniku sudskog vijeća sucu Darku Krušlinu riječima: “Gospodine predsjedniče, nisam kriv!”.

Čizmoka se tereti da je ubio Peru Martića, a potom, kako bi prikrio ubojstvo osječkog poduzetnika, tereti se da je ubio i Jadranku Modrić koja se ondje slučajno našla. Handanovića odvjetništvo tereti da je potaknuo Čizmoka na ubojstvo, obećavši mu novčanu naknadu.

Podsjetimo, nakon što su Handanović i Čizmok u prvom suđenju oslobođeni optužbi za poticanje i dvostruko ubojstvo u hotelu “Turist”, Vrhovni sud poništio je oslobađajuće presude za obojicu te vratio slučaj na ponovno suđenje pred izmijenjenim sudskim vijećem. Vrhovni sud smatrao je da u pobijanoj presudi nisu navedeni razlozi o odlučnim činjenicama te da su razlozi navedeni u obrazloženju pobijane presude potpuno nejasni. Uz to, između ostaloga, nedostajao je i sadržaj tajno snimljenih razgovora između Davora Čizmoka i zaštićenog svjedoka te sadržaj njihovih SMS-ova. Međutim, jučer je sudska rasprava nastavljena preslušavanjem audiomaterijala među kojima su najavljena preslušavanja baš tih razgovora.

Podsjetimo, za podizanje optužnice bili su iskaz i snimljeni razgovori sa svjedokom pouzdanikom kojemu su policija i Odvjetništvo poklonili punu vjeru. Međutim, stotinjak svjedoka u prvom sudskom postupku ni jednom rječju nisu teretili okrivljene, pa je sud donio oslobađajuću presudu. S.Lacić

SVJEDOK POUZDANIK NEDOSTUPAN

Svjedok pouzdanik za sada neće dolaziti na rasprave, jer je nedostupan hrvatskom pravosuđu, a traži ga se zbog sumnje u kazneno djelo. Do prve presude u ovom predmetu već je devet puta pravomoćno osuđivan. Čizmok je u svojoj obrani u prvom suđenju naveo da smatra da je baš taj svjedok pouzdanik odgovoran za ubojstva u osječkom hotelu “Turist”.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike