Regija
POTPISAN UGOVOR

Radnički dom Veleučilištu Vukovar
Objavljeno 17. listopada, 2017.

VUKOVAR - Potpisan je sporazum o partnerstvu u provedbi projekta Rekonstrukcija zgrade Radničkog doma u Borovom naselje u Vukovaru i njezinoj prenamjeni u prostor Veleučilišta Lavoslava Ružičke. Sporazum su u gradskoj vijećnici potpisali gradonačelnik Ivan Penava i doc. dr. sc. Mirko Smoljić, dekan Veleučilišta.

- Jako nam je važno da Veleučilište ima što bolju platformu za širenje smjerova, poboljšanja uvjeta za rad. Ne može biti bolji način za rekonstrukciju zgrade Radničkog doma, da ga stavimo u funkciju od toga da tamo smjestimo studente. To je sadržaj kojim ćemo Borovom naselju udahnuti dodatnu energiju te povezati sve objekte u cjelinu. Obnova Radničkoga doma dala bi mu potpuno novu vizuru, kakvu i zaslužuje, a studentima bi omogućila blizinu sportskih sadržaja koje nude bazeni, teretana i sportska dvorana te stadion. Vrijednost radova iznosi oko 40 milijuna kuna - rekao je Penava, dodavši kako se projekt provodi u okviru Intervencijskog plana Grada.

Svrha rekonstrukcije je proširenje prostornih kapaciteta Veleučilišta Vukovar, rekao je dekan Smoljić.

- Naše se veleučilište u ovim prostorima ne može širiti te smo morali posegnuti za novim prostorima. Ono o čemu razmišljamo i u kojem bismo smjeru išli, bili bi programi programsko inženjerstvo, prehrambena biotehnologija, da možda pad upisa izvanrednih studenta pretvorimo u studij sestrinstva i povežemo s fizioterapijom, da napravimo simulacijski zdravstveni centar gdje bi studenti mogli vježbati - rekao je Smoljić.

Veleučilište ima gotovo 1000 studenata, a realizacijom ovoga projekta taj bi se broj mogao udvostručiti, što će svakako pridonijeti razvoju Vukovara kao studentskog grada na krajnjem hrvatskom istoku - zaključio je Smoljić.

Voditeljica projekta Žaklina Pul naglasila je kako je potpisivanje ovoga ugovora prvi korak u njegovoj realizaciji te da omogućava pristupanje prijavi izrade projektne dokumentacije.

- Zgrada Radničkog doma u derutnome je stanju i njezina će rekonstrukcija imati veliko značenje ne samo za studente, koji će u njoj najviše boraviti, nego i za sve stanovnike Borova naselja. Smatramo kako će ovaj projekt oživiti širi centar Borova naselja - rekla je Pul.M.Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike