Sport
MEMORIJAL MATIJA GREGIĆ

Dražić ostavio broncu u Osijeku
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Jubilarno 20. izdanje stolnoteniskog memorijalnog turnira Matija Gregić okupilo je nikada veći broj natjecatelja. Na Zelenom polju, u dvorani Ugostiteljsko-turističke škole, tijekom vikenda nadmetalo se više od 350 pingpongaša iz cijele Hrvatske, ali i susjedne Srbije te Mađarske.

Seniorska konkurencija nije bila najbrojnija, ali je bila vrlo kvalitetna i zanimljiva uz nastup hrvatskih reprezentativki Mateje Jeger, Mirele Đurak, Dorine Srebrnjak... Ni jedna od njih nije uzela pobjednički pokal, jer je on otišao u ruke Petre Petek (Varaždin). Kod seniora je pak najbolji bio Marko Petkov (Srbija). Među seniorima bile su i dvije nade kluba domaćina, Vodovod Osijeka, ali ni jedan nije otišao do pobjedničkog postolja. Vjekoslav Zovko zaustavljen je u četvrtfinalu od pobjednika Petkova (3:0), dok je Mario Banek u 1. kolu imao 2:1 u setovima protiv Brođanina Josipa Arbanasa (Obrtnička škola), no na kraju je izgubio 3:2. Arbanas je potom u 2. kolu izgubio od Zovka.

Kod juniorki je nastavljen niz Eme Marn, koja tradicionalno dobro igra na Matijinom memorijalu. Osvajala je naslove najbolje u kadetskoj konkurenciji, a nastavila je to i u starijem uzrastu. Kod juniora je trijumfirao dečko iz susjedstva, Dimitrije Levajac iz Srbije. Levajac je u polufinalu bio koban (3:0) za Dominika Dražića (Vodovod Os), koji je imao zanimljiv put do osvajanja brončane medalje. U skupini je bio drugi, ali je u osmini finala zaustavio Zagrepčanina Jakova Jakelića (3:1), a za ulazak u polufinale je s čistih 3:0 bio bolji od Domagoja Kramarića (Zagreb). No, protiv Levajaca nije išlo.

U kadetskoj konkurenciji najbolji su bili Ivor Ban (Mladost) i Hana Arapović (Tis), koja se natjecala i među juniorkama te tamo bila brončana.

Mlađekadetski turnir osvojio je Luka Zlatkov (Dugo Selo), nakon što je u finalu svladao Luku Lozušića (Zagreb) s 3:1, dok je kod djevojčica u toj konkurenciji najbolja bila Katarina Gvozdenović. I. Liović

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

OBNOVLJENE TRIBINE

Nogometno igralište na osječkom Zelenom polju u novom ruhu

2

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

3

OSJEČANI U ZAVRŠNICI SPAŠAVAJU SEZONU

Zekić i momčad traže
zajedništvo i podršku