Sport
KLJUČNI SUSRET U ZAGREBU

Šuker bez fige u džepu obećao:
“Osijek dobiva prvu
sljedeću utakmicu”
Objavljeno 16. listopada, 2017.
Dalić ostaje izbornik hrvatske reprezentacije i vodit će “vatrene” u susretima dodatnih kvalifikacija za odlazak na SP

Osijek se nadao i želio, ali nije dobio. Hrvatska nogometna reprezentacija domaći susret dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. igrat će na zagrebačkom stadionu Maksimir.

Izvršni odbor HNS-a na svom je zasjedanju donio nekoliko važnih odluka vezanih za hrvatsku A vrstu, a najvažnije su - Zlatko Dalić ostaje izbornik “kockastih” u dodatnim kvalifikacijama, a Hrvatska će igrati u Maksimiru.

Osječani su opet ostali razočarani, prije nekoliko dana pozvali su HNS da im se oduži, odnosno dodijeli Gradskom vrtu domaćinstvo ključne utakmice za odlazak u Rusiju, nakon što je odlukom Saveza kvalifikacijski susret s Finskom prebačen na riječku Rujevicu. HNS nije udovoljio želji Osijeka, ali to je očekivano.

- Utakmica će se u Zagrebu igrati iz sigurnosnih razloga, s obzirom na to da su nam u ovom trenutku najvažniji pun stadion i sigurnost. Obećali smo Osijeku neku sljedeću utakmicu i sada bez fige u džepu mogu potvrditi kako ćemo prvi sljedeći kvalifikacijski susret pred domaćim navijačima igrati baš u Osijeku - obećao je Šuker koji je nakon sastanka IO-a izišao pred novinare.

Kako ovaj put nema figu u džepu, nadajmo se kako će reprezentacija doista uskoro igrati u Gradskom vrtu. Kvalifikacije za Euro 2020. godine otvaramo utakmicom bez navijača, ali Šuker je obećao da taj susret nikako neće u Osijek, nego onaj s navijačima.

Zlatko Dalić koji je došao uoči dvoboja u Kijevu i poveo “kockaste” do pobjede u Ukrajini ostaje na hrvatskoj klupi. Nije potpisao ugovor, ali Šuker i on sklopili su dogovor “dodatne kvalifikacije pa ćemo vidjeti.”

- Razgovarao sam s njim te je dogovoreno da ostane izbornik za dvije nadolazeće utakmice. Za dodatne kvalifikacije neće dobiti ugovor, a ni nagradu - osim u slučaju uspjeha. Poslije doigravanja sjest ćemo i razgovarati o budućnosti.

Znači, ako Hrvatska izbori vizu za nastup na svjetskoj smotri, Dalić ostaje izbornik.

- Nadam se da ćemo biti u prilici razgovarati s njim o budućnosti, odnosno da ćemo se kvalificirati za SP. No, nismo još razgovarali o opcijama poslije doigravanja - naglasio je Šuker.

U utorak je ždrijeb dodatnih kvalifikacija. Hrvatskoj su mogući suparnici Sjeverna Irska, Švedska, Republika Irska i Grčka. Šuker ima želju izbjeći jednog suparnika.

- Ne bih volio Grčku, iz jednog razloga - komplikacija s navijačima. Mi bismo voljeli pričati o nogometu, a ne o drugim temama - zaključio je predsjednik HNS-a te zamolio naciju i sve navijače da budu složni i pokažu jedinstvo u ovom ključnom trenutku za hrvatsku nogometnu vrstu.

Ivana LIOVIĆ
I DALJE BEZ “DISCIPLINCA”

HNS i dalje funkcionira bez disciplinskog suca. Kandidat za to mjesto nakon odlaska Saše Pavličić-Bekića bio je Osječanin Darko Kolesarić. Međutim, on nije dobio dopuštenje poslodavca za obavljanje te funkcije pa će i dalje odluke iz domene disciplinskog suca donositi Disciplinska komisija kojoj je Izvršni odbor HNS-a produžio mandat.K.L.

Možda ste propustili...

OSMINA FINALA KUGLAČKOG KUPA HRVATSKE

Osijek jedini favorit od slavonskog kvinteta

Najčitanije iz rubrike