Osijek
OSJEČKO DJEČJE KAZALIŠTE PONOVNO TRIJUMFIRALO

“Bijeli jelen” pobijedio na 3. festivalu “Jaje”
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Hit predstava Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića “Bijeli jelen” proglašena je najboljom predstavom 3. festivala “Jaje” u Koprivnici! Stručni je ocjenjivački sud u sastavu Dubravko Jelačić Bužimski, Maja Holek i Luca Matić osječku predstavu ocijenio najboljim ostvarenjem ovogodišnjega festivala za djecu i mlade.

Izbornik Damir Mađarić u program je uvrstio četiri predstave: “Muku malog vuka“ Male scene iz Zagreba, koprodukcijsko premijerno ostvarenje Kazališta Oberon i Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku “Zašuti”, predstavu Kazališta Batida iz Danske “Solo for 2” te “Bijelog jelena”, koji je izveden na svečanome otvorenju. Inače, Dječje je kazalište drugi put osvojilo nagradu za najbolju predstavu – skulpturu “Jaje” autorice Iris Lobaš Kukavičić.

Nazorov klasik “Bijeli jelen” na kazališnim daskama i publika i kritika ocijenili su jednom od ponajboljih predstava u višedesetljetnoj povijesti DKO-a. Režiju potpisuje Tamara Kučinović, uz asistenciju Nikše Eldana.

- Ova je nagrada još jednom potvrdila da je cijela autorska, glumačka i tehnička ekipa napravila sjajan posao – rekao je ravnatelj Ivica Lučić.

Scenografiju i kostime potpisuje Zdenka Lacina, tehnolog je Davor Molnar, a sjajne su uloge ostvarili Kristina Fančović kao Anka, Srđan Kovačević kao Ulrik, Jelena/Tatu utjelovio je Edi Ćelić, a Košutu/Mamu Ivana Vukićević, iskusni je Đorđe Dukić Knez Bodo i Vuk, Medvjeda i Kneginju igra sjajna Areta Ćurković, dok se u neizmjerno simpatičnim ulogama ptičjeg para pojavljuju Inga Šarić i Đorđe Dukić. U krdu jelena pleše i redateljica.

Na premijeri predstave “Zašuti” u režiji Damira Mađarića mnogi su i zaplakali, gledajući potresnu priču o troje “neprilagođene” djece u kojoj igraju Kristina Fančović, Srđan Kovačević i Edi Čelić. Predstava je to kojom DKO nastavlja nastojanje da i nešto starijim osnovcima i srednjoškolcima, ali i odraslima ponudi atraktivne naslove. Mađarić potpisuje i prijevod i dramatizaciju, za scenografiju je zadužena Marta Crnobrnja, kostimografiju Marija Šarić Ban, a glazbu Gordana i Miroslav Evačić. N.Vek.

Najčitanije iz rubrike