Osijek
BAVARSKI DANI U OŠ “TIN UJEVIĆ”

Učili o običajima, kušali bijele
kobasice i odlično se zabavili
Objavljeno 16. listopada, 2017.

Nastavnici njemačkog jezika u OŠ “Tin Ujević” organizirali su zanimljivu aktivnost - Bavarske dane. Učenici od četvrtog do osmog razreda koji uče njemački jezik imali su tako priliku gotovo cijeli mjesec izrađivati tematske plakate, upoznavati se s kulturom i usvajati znanja i običaje vezane uz Bavarsku. Svrha izrade plakata bila je popularizacija njemačkog jezika, spoznaja o običajima njemačkoga govornog područja, ali i motivacija za učenje ovog, mnogima “teškog” jezika. Završnica ovog projekta bila je u petak kad su se svi učenici, njih oko 140, okupili u školi gdje su se odlično zabavili.

- Kušali su tradicionalne bavarske specijalitete kao što su Weisswurst (bijela kobasica, nap. a.) i slatki senf. Također su igrali razne igrice, poput potezanja užeta, te uživali u njemačkoj modernoj glazbi. Odlično smo se svi zajedno, dakako uz edukaciju, dobro zabavili tih nekoliko sati - ispričala je prof. Mirjana Jerković, jedna od voditeljica projekta, a cijeli tim još čine profesori Ivana Kovač, Dijana Mišević, Mira Devetak i Ivica Kovač.

I to nije sve, jer će se, kaže Jerković, u veljači u školi održati i “Lesenacht”, kada će učenici u poslijepodnevnim satima čitati kratke priče i gledati filmove, dakako na njemačkom jeziku. A kako i sam naziv ukazuje na noć čitanja, prvi će put i prespavati u školi. M. Mihelić

Možda ste propustili...

U OŠ DALJ OKONČAN POLA MILIJUNA EURA VRIJEDAN PROJEKT KOZMOS

Visokotehnološkom društvu trebaju za STEM osnaženi učenici i nastavnici

DJELATNICI VODOVODA SU NA TERENU

Nastavak ispiranja mreže hidranata

Najčitanije iz rubrike