Osijek
SAVJET MLADIH

Prevencija, a ne represija
Objavljeno 17. listopada, 2017.

Marko Perković iz Savjeta mladih Grada Osijeka i Ivan Pakšić iz Odjela prevencije PU osječko-baranjske tijekom vikenda organizirali su na promenadi petu preventivno-informativnu akciju podjele rasvjetnih tijela za bicikle, edukativnih letaka, a ovaj put i lokota.

Akcija se provodi u okviru preventivnog projekta “Biciklirajmo biciklističkom”, kojem je cilj podizanje razine sigurnosti svih sudionika u prometu, poglavito biciklista. No generalni cilj projekta je smanjenje broja prometnih prekršaja, kaznenih djela i stradalih sudionika u prometu.

- Savjet mladih Grada Osijeka kontinuirano provodi aktivnosti u prevenciji kriminaliteta, sigurnosti u prometu i različitih ovisnosti među mladima, s ciljem informiranja i razvijanja pozitivne reakcije građana, ali i osvješćivanja građana o preventivnoj ulozi policije - rekao je Perković.

- Preventivnim akcijama i edukacijama nastojimo podići razinu sigurnosti svih građana, a civilni sektor trebao bi ulagati znatne napore da građani prihvate policijsko djelovanje kao prevenciju, a ne samo kao represiju - Pakšićev je stav. D.Ku.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike